fbq
Linna
Eve

Väkivaltarikoksista tuomittu Linna-Eve pääsee koevapauteen: "Menojalka on vipattanut"

Ylen Linna-sarjassa seurataan Vanajan avovankilan vankien elämää. 23-vuotias Eve odottaa koevapauteen pääsyä.

Linna-sarjassa 23-vuotias Eve istuu vankilassa väkivaltarikostuomioita. Hänellä on pian mahdollisuus päästä valvottuun koevapauteen. Eve sai väkivaltatuomioita yhteensä 3 vuotta ja 7 kuukautta, joista hän istuu ensikertalaisena puolet.

Koevapaudessa Eve toivoisi pääsevänsä asiakaspalvelutehtäviin. Vankilan erityisohjaaja  rohkaisee Eveä suorittamaan lukion loppuun. Lopullinen tavoite Evellä on päästä rekkakuskiksi.

– Mulla on puoli vuotta tätä kiinteää (tuomiota) jäljellä. Mulla olisi siitä eteenpäin mahdollisuus koevapauteen. Toivon, että mut voitaisiin päästää koevapauteen noin puolta vuotta aikaisemmin, koska silloin mulla olisi tarpeeksi aikaa sopeutua takaisin siviilielämään, hän jatkaa.

Even ensimmäinen tehtävä valvottua koevapautta ajatellen on hankkia itselleen asunto. Hintojen korotukset vuokrissa hirvittävät vankia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tarkoitus olisi koevapauden aikana päästä kuntouttavaan työtoimintaan. Sellaiseen kevyeen hommaan. Tiedän, että siviiliin pääseminen on itsessään aika raskas juttu, hän jatkaa.

Eve lähettää sarjan aikana useita asuntohakemuksia, ja hermo meinaa mennä, koska mistään ei kuulu mitään. Eve epäilee, että luottotietojen menetys vaikeuttaa asunnon saantia lisää.

– Kuukauden päästä pitäisi lähteä koevapauteen. Hermoja raastavaa, kun tietää, että pitää lähteä kohta johonkin, Eve pohtii työmäärää ennen koevapautta.

– Ongelmana on se, miten saa asiat järjestymään, hän kertoo.

Mona, 74, sai uskomattoman viestin perintörahoista – pian hän salakuljetti heroiinia Suomeen

Linna
Eve
Eve työskentelee metsähommissa avovankilassa.

Lopulta Even koevapaus koittaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Olen aika tyytyväinen. Menojalka on vipattanut, kun pääsee lähtemään täältä, Eve sanoo.

– Mulla alkaa sellainen työvelvoite, jossa pääsen toteuttamaan sitä itseänsä, eli täydellistä kuljetusalaa. Se on aivan ihanaa, hän kertoo suunnitelmistaan.

Linna -ohjelman toinen kausi katsottavissa Yle Areenassa. Jaksot esitetään yksi kerrallaan torstaisin TV1-kanavalla.

Seuraa meitä somessa