fbq

Tv-gurua vaaditaan tyhmentämään sarjaansa, koska katsojat eivät jaksa enää keskittyä: "Emme voi tehdä mitään, mikä vaatii liikaa älyä"

Sopranos-sarjan luojan David Chasen uutta käsikirjoitusta pidetään liian monimutkaisena.

Sopranos-rikosdraaman luoja David Chase väittää Times-lehden haastattelussa, että katsojat eivät jaksa enää keskittyä television katseluun.

– Nykyisin teemme enemmän monia asioita yhtä aikaa. Vaikutamme sekavilta, eikä yleisö jaksa keskittyä yhteen asiaan, joten emme voi tehdä mitään, mikä vaatii liikaa älyä ja keskittymistä, Chase perustelee.

Tässä ovat kaikki Emmy-voittajat – kaksi sarjaa dominoi

Chasen mukaan häntä oli pyydetty tuottajien toimesta tyhmentämään sarjaa, jota hän oli yrittänyt tehdä käsikirjoittaja Hannah Fidellin kanssa. Sarja kertoo seksityöntekijästä, joka joutuu todistajansuojeluun. Heille oli kerrottu viidennessä tapaamisessa, että sarjan käsikirjoitus oli liian monimutkainen, vaikka siitä oli tehty jo kolme eri versiota.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kenelle tämä on oikein tarkoitettu? Osakkeenomistajille, Chase ihmetteli.

Sopranosin luoja David Chase voitti urallaan seitsemän televisioalan Emmy-palkintoa.

Sopranosin julkaisemista tuli 10. tammikuuta kuluneeksi 25 vuotta. Chasen mielestä merkkipaalu tuntuu juhlinnan sijaan pikemminkin hautajaisilta, sillä televisio tulee hänen mukaansa kuolemaan. Sopranosin kaltaiset menestyssarjat, kuten Ohuella langalla, Breaking Bad ja Mad Men eivät menisi enää tänä päivänä tilaukseen. Televisiossa palataan lähtöasetelmiin, kun eri suoratoistopalveluihin tulee mainoksia.

Sopranos kertoo kaksoiselämää viettävästä Tony Sopranosta (James Gandolfini), joka on vuoroin liikemies ja vuoroin gangsteri.

Kuusi kautta kestänyt Sopranos palkittiin 21 Emmy-palkinnolla. Sarja kertoo keski-ikäisestä liikemiehestä Tony Sopranosta (James Gandolfini), jolla on rakastava perhe ja psykiatri (Lorraine Bracco), jolle hän kertoo kaikki salaisuutensa. Todellisuudessa Tony on mafipomo. 

Aluksi useat kaapelikanavat, kuten Fox, hylkäsivät Sopranosin tilauksen, kunnes HBO otti sen haltuun. Chasen mielestä jaksojen käsikirjoitusprosessi oli kuvottava.

– Tapaamisissa ihmiset pyysivät aina ottamaan pois juuri sen asian, mikä teki jaksosta tekemisen arvoisen. Minun olisi pitänyt lopettaa, hän sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Viisi suomalaiselokuvaa nousi Netflixin katsotuimpien joukkoon

– Minun olisi pitänyt tietää, että aito ja älykäs mafiasarja ei olisi toiminut Yhdysvalloissa.

Seuraa meitä somessa