fbq

Tuuli Mattila kertoo, miten Salkkareita tehdään – selvä ero muihin sarjoihin

Pitkissä tuotannoissa näyttelijä ei välttämättä tiedä, mihin suuntaan sarja on menossa, vaikka jaksokohtaiset tiedot olisivatkin selvillä.

Tuuli Mattila näyttelee Salatuissa elämissä lääkäri Susu Honkasta, joka on ollut Pihlajakadulla jo toukokuusta 2020 lähtien. Susu oli naimisissa Miki Kajanderin (Konsta Hietanen) kanssa, ja heillä on kaksi lasta, Laila ja Matias. Syksyllä 2020 Susun ja Mikin avioliitto alkoi rakoilla riitojen myötä, joten he kävivät pariterapiassa. Lopulta tuli ero ja Susu alkoi tapailla Aki Nikkistä (Sami Uotila).

Mattila päätyi sarjaan koekuvausten kautta vuonna 2019. Koekuvausprosessin eteneminen riippuu Mattilan mukaan täysin näyttelijästä sekä siitä, onko kyseessä suuri vai pieni rooli.

Artisti Arppa kävi tarkkisluokkaa - ei päässyt lukioon: "Äiti ei antanut jäädä kotiin"

– Omalla kohdallani oli siten, että sain sähköpostia, jossa kysyttiin, että haluanko tulla koekuvattavaksi lääkärin rooliin, Mattila kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Sitten roolista kerrottiin enemmän, ja se kuulosti kiinnostavalta. Menin koekuvauksiin ja ihana Marko Äijö, joka oli silloin vastaavana tuottajana, hoiti sen koekuvauksen itse. Meillä klikkasi Markon kanssa heti, hän muistelee nyt jo eläkkeelle jäänyttä sarjan tuottajaa.

Parisuhdeterapia ei auttanut Mikin (Konsta Hietanen) ja Susun (Tuuli Mattila) liittoa, mikä päättyi avioeroon.

Mattilasta oli hienoa, kuinka Äijö katsoi kohtauksia ja oli mukana jokapäiväisessä tekemisessä. Äijö on ollut Salattujen elämien lisäksi vastaavana tuottajana muun muassa sarjoissa Kotikatu, Pulkkinen sekä Salkkareiden spin-off-sarjoissa Young Man, Cash Man, Pihlajakadun tuhmat tädit ja Rantabaari. Hän jäi Salkkareista eläkkeelle vuonna 2023. 

Mattila oli aluksi Salkkareissa elokuuhun 2022 saakka, kunnes palasi takaisin syyskuussa 2023. Ennen paluuta hän oli mukana sarjassa Lahti 2001, jossa hän näytteli Johanna Isometsää, dopingista kärähtäneen maastohiihtäjä Jari Isometsän (Jon-Jon Geitel) vaimoa. Lyhyen sarjan ja Salkkareiden teossa on Mattilan mukaan selvä ero.

Viimeisin sarja, jossa Tuuli Mattila on ollut mukana on Lahti 2001, joka perustuu Suomen hiihtomaajoukkueen dopingskandaaliin.

– Kun on sarja, jossa on kuusi jaksoa versus sarja, mitä on tehty tuhansia jaksoja, niin totta kai se (Lahti 2001) on selkeämpää näyttelijälle, kun saa kaikki käsikirjoitukset kerralla ja on selkeää, että mitä kohti on menossa, Mattila perustelee.

Salkkareissa on taas se, että näissä jaksoissa tapahtuu tätä, mutta ei voi tietää, mihin suuntaan sarja on menossa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Tuuli Mattila on työskennellyt myös radiotoimittajana.

Mattila on tehnyt urallaan myös elokuvia, kuten indie-elokuvan Papin rouva (2022) ja Tappajan näköinen mies (2016), jonka ohjasi hänen kumppaninsa Lauri Nurkse. Mattila näytteli elokuvassa raskaana ollutta naista kahvilassa.

– Minulla oli valtava maha. Olin jotenkin kömpelö, ja minua jännitti, kun kohtaus kuvattiin. Sitten kaadoin kahvikupin siinä harjoitellessa. Oli tosi noloa, kun se kohtaus jouduttiin ottamaan uudestaan, Mattila myöntää.

– Onpa vaikeaa tämä näytteleminen, mutta ihan hyvä siitä tuli!

Salkkareiden juonipaljastukset: Aaro jatkaa Dahlian kyykyttämistä kohtalokkain seurauksin

Salatut elämät MTV3:ssa maanantaista torstaihin kello 19.30. Ensi viikon jaksot katsottavissa MTV Katsomo+ -palvelussa jo perjantaina 23.2.

Seuraa meitä somessa