fbq

Tiesitkö? Tämä hahmo pieraisi ensimmäisenä Disney-elokuvassa

Kunnian sai osakseen musikaalinen pahkasika.

Pumba-pahkasika (äänenä Ernie Sabella/Pasi Ruohonen) sai kunnian olla ensimmäinen hahmo, joka pieraisi Disney-elokuvassa, kertoo Collider-sivusto. 

Kyseinen elokuva oli Leijonakuningas (Lion King, 1994), joka palkittiin kahdella Oscar-palkinnolla (paras laulu ja paras soundtrack). 

Hugh Grantin rooli herättää närää – lyhytkasvuinen näyttelijä ärähtää

Pieru kuullaan Hakuna Matata -lauluesityksessä, kun Pumba menee juomaan vettä lammesta ja kaislat lankeavat hänen pierunsa tieltä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ensimmäistä Disney-pierua saatiin odottaa 57 vuotta sitten ensimmäisen Disneyn piirroselokuvan Lumikki ja seitsemän kääpiötä (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937). 

Aiemmissakin Disney-elokuvissa on ollut pierumahdollisuuksia: Pinokkio-nuken (Dickie Jones/ Tuomas Oksanen) leikkiessä Huvitusten saarella (Pinocchio, 1940) ja Kadonneilla pojilla Peter Panissa (1953).

Pumba-pahkasika sai kunnian olla ensimmäinen hahmo, joka pieraisee Disney-elokuvassa.

Colliderin mukaan ensimmäisestä Disney-pierusta saadaan kiittää elokuvaa Pocahontas (1995), joka oli tuotannossa samaan aikaan Leijonakuninkaan kanssa. Pocahontasia pidettiin todennäköisimpänä menestyjänä, sillä elokuvalla oli A-luokan tekijät niin animoinnin kuin ääntenkin puolella: Mel Gibson,Christian Bale ja Linda Hunt.

Leijonakuningas on yksi Disneyn suosituimmista ja tuottoisimmista elokuvista.

Tuolloin Disneyn toimitusjohtajana ollut Jeffrey Katzenberg kuvaili Pocahontasia West Side Storyn (1961) ja Tanssii susien kanssa (Dancing with Wolfes, 1990) -elokuvan sekoitukseksi ja Leijonakuningasta kokeiluksi. Koska kyseessä oli kokeilu, tekijöillä oli vapaus tehdä Leijonankuninkaan kanssa mitä vain.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Uskokaa minua, se oli koko tuotannon tunnelma… Saimme kokeilla kaikkea mahdollista. Kuten, mitä teemme tässä kohtauksessa? Kokeillaan vain, ei ole mitään sääntöjä, toinen Leijonakuninkaan ohjaajista Rob Minkoff kertoi.

Lippukassalla Pocahontas tuotti 346,1 miljoonaa dollaria, kun taas Leijonakuningas teki lähes miljardin tuloksen, 968,5 miljoonaa dollaria.

Barbie saa väistyä – nyt tulossa myös toinen nukke-elokuva

Ensimmäinen Hollywood-pieru koettiin puolestaan Mel Brooksin villin lännen komediassa Villiä hurjempi länsi (Blazing Saddles, 1974), kun miehet syövät papuja.

 Leijonakuningas Disney+-palvelussa.

Seuraa meitä somessa