fbq
20240109, Helsinki. The Voice of Finland pressitilaisuus. Kuvassa Sanni.

The Voice of Finland oli Sannille rankka kokemus: "Sydän hakkasi ja pala nousi kurkkuun"

The Voice of Finlandin 13. tuotantokausi tuo mukanaan kaksi uutta tähtivalmentajaa, Sannin ja Arttu Wiskarin.

Sanni on yksi Suomen tunnetuimpia artisteja ja lauluntekijöitä. Nyt hän ottaa uuden pestin vastaan The Voice of Finlandin tähtivalmentajana. Hän istuu punaisille tuoleille yhdessä Maija Vilkkumaan, Elastisen ja Arttu Wiskarin kanssa 19. tammikuuta, kun The Voice of Finland starttaa Nelosella ja Ruudussa.

– Olin jo pitkään mielessäni haaveillut, että voi, kun joskus tulisi tällainen tilaisuus vastaan. Sitten kun kysyttiin, en oikeastaan miettinyt yhtään, että sopiiko tämä vuosisuunnitelmaani tai mitenkään mihinkään. Vastasin minuutin sisään kysymyksestä, että kyllä, Sanni kertoo.

– Totta kai se myös jännitti, koska haluan tehdä formaatille kunniaa ja olla hyvä tehtävässäni, ja tietenkin auttaa laulajia. Kisaan hakeneet henkilöthän eivät tienneet, että minä ja Arttu olemme uudet valmentajat, joten vastaanotto tietenkin mietitytti, hän myöntää.

Sanni ja Arttu saivat hyvän vastaanoton kilpailijoilta, Ääni ratkaisee- ja Kaksintaisteluosiot on jo kuvattu. Sanni paljastaa kuvauksista sen verran, että hän voitti usein valmentajien välisen kamppailun Ääni ratkaisee -osiossa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tuli sellainen fiilis, että ihanaa, että nämä tyypit kokevat minut hyvänä valmentajavaihtoehtona ja haluavat tulla tiimiini. Se oli minulle iso iloinen yllätys, hän summaa.

Ihan ensikertalainen Sanni ei kuitenkaan The Voice of Finlandissa ole. Hän toimi Maija Vilkkumaan apuvalmentajana vuonna 2022.

– Apuvalmentajan pestissä pääsin näkemään, kuinka kivaa tämän ohjelman tekeminen on, mutta myös sen, että se todellakin on valmentamista ja niiden kilpailijoiden kanssa muodostuu suhde, Sanni kertoo.

– Mutta kun istuin ensimmäistä kertaa punaiselle tuolille, ei apuvalmentajan roolista ollut hirveästi eväitä avuksi, koska se vastuu on tähtivalmentajana täysin minulla, ja yhtäkkiä kaikki onkin pelkästään omilla harteillani. Koen, että valmentajana oleminen on minulle selkeästi isompi haaste ja se tuntuu todella mielenkiintoiselta – ja laittaa minut oikeasti aika vaikeisiin paikkoihin, hän jatkaa.

Vaikeilla paikoilla Sanni tarkoittaa erityisesti laulajien pudottamista kauden aikana.

– Siinä joutuu käymään paljon tunteita läpi. Se yllätti tosi paljon, miten pahalta oikeasti tuntui pudottaa ihmisiä. Se tunne, joka nousi, ei ollut, että vähän vaan harmittaa, vaan oikeasti sydän hakkasi ja pala nousi kurkkuun, Sanni muistelee.

The Voice of Finlandissa kilpailijoina julkkiksia – mukana Salkkarit-tähti ja jääkiekkoilija

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
13. kauden juontajat Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen sekä tähtivalmentajat Maija Vilkkumaa, Elastinen, SANNI ja Arttu Wiskari.

Parhaat puolet esiin

Sanni aikoo tutustua kilpailijoihin kokonaisvaltaisesti. Hän kiinnittää laulutaidon lisäksi huomiota tulkintaan ja tarinankerrontaan sekä siihen, saako kilpailija tunteet välitettyä vai ei. Hän arvostaa tekemisen meininkiä ja heittäytymistä haasteisiin.

– Koen, että laulajan ei tarvitse olla virheetön välittääkseen tunnetta tai liikuttaakseen jotain ihmisten sydämissä.

Tähtivalmentajan roolissa artistia inspiroi nähdä kilpailijoiden into ja palo musiikkia kohtaan. Hän aikookin haastaa omia tiimiläisiään sekä antaa kaikkensa tiiminsä jäsenille, jotta kustakin laulajasta saadaan parhaat puolet esille.

– Arvostan sitä, että tuntee omat rajansa ja osaa kommunikoida ne minulle, mutta osaa ottaa myös sparrausta vastaan ja heittäytyä.

Sanni kertoo, että hypoteettisesti hän ei puolestaan voisi sietää flegmaattisuutta ja asioiden tekemistä puolivillaisesti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Se, että ei suhtautuisi tähän intohimoisesti, olisi minulle red flag (varoitusmerkki), hän kertoo.

Sanni kertoo löytäneensä uusien musiikillisten lahjakkuuksien lisäksi jotain itsestään. Hän on tehnyt musiikkia suurimman osan elämästään sekä itselleen että muille, suomeksi ja englanniksi, ja lisäksi hän on kiertänyt Suomea ristiin rastiin yli kymmenen vuoden ajan nähden alan huiput ja laskut.

– Se into, joka itsestänikin kyllä todellakin löytyy. Kun on tehnyt 10 vuotta käytännössä nonstopina tätä työtä, niin toisinaan kaipaa muistutusta siitä, että tämä on oikeasti se juttu, se intohimo. Sitä täytyy vaalia ja siitä täytyy pitää huolta. Se on todella voimakasta, kun joku heittäytyy täysin ja antaa kaikkensa, Sanni kertoo.

The Voice of Finlandiin uusi yllätysjuontaja!

Millaista tekijää suomalainen musiikki kaipaa?

Sannin mielestä suomalaisella musiikkikentällä on monenlaista tekijää, joten persoonallisuus nousee tärkeäksi tekijäksi.

– Mielestäni persoonallinen ääni on aina plussaa, se, että on tunnistettava ja erottuu joukosta. Nykyajan musiikkikentällä on hyvä osata hallita tätä nykyistä somenatiiviaikaa, eli olisi halukas tekemään ja näyttämään omaa persoonaa omissa somekanavissa, Sanni pohtii.

– Minua kiinnostaa tosi paljon biisintekijät, ja tässäkin kisassa niitä on jonkun verran. On kiinnostavaa nähdä, millaisia multitalentteja tuolta löytyykään, Sanni pohdiskelee.

Musiikillinen menestys vaatii artistin mukaan omaa innostusta, oma-aloitteisuutta ja draivia.

– Tuolla on paljon ihmisiä, kuten tuottajia ja biisintekijöitä, jotka voivat auttaa. Jos artistilta ei löydy sitä draivia, niin siinä tapauksessa tämä tyyppi saattaa olla tyhjä arpa. Jos taas näkee, että jollain tyypillä on sitä paloa ja menoa, silloin se juna vetää ja siihen on muiden helppo lähteä mukaan, Sanni perustelee.

Hän kertookin esimerkkinä viime vuoden The Voice of Finland -kilpailijan Emmin tarinan. Emmi oli Maija Vilkkumaan joukkueessa ja taisteli tiensä finaaliin saakka. Nyt Emmi on saanut sopimuksen PME Recordsille, ja hänellä on kova tekemisen meininki päällä.

Jos Sanni itse hakisi The Voice of Finlandiin aloittelevana artistina, hän vetäisi Joan Jettin I Love Rock’n’Roll -biisin.

– Se on karaokebravuurini jostain syystä. Se on ihan mahtava biisi, Sanni summaa.

The Voice of Finland 19. tammikuuta alkaen Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa