fbq

Tätä et nähnyt tv:ssä! Selviytyjät-voittaja Teemu Roivainen paljastaa finaalin tapahtumat: ”Kun kamerat sammuivat…”

Selviytyjät Suomen voittajaksi kruunattiin finaalijaksossa tangokuninkaana tunnettu Teemu Roivainen.

Teemu Roivainen tuli Selviytyjät Suomessa tunnetuksi mukavana ja rehtinä miehenä, joka aluksi seurasi touhuja enemmän sivusta, mutta iski siinä vaiheessa, kun kilpailijoita oli enää vähän jäljellä, eikä hänen voittoputkeaan pysäyttänyt enää mikään.

Teemun mukaan tv:ssä nähtiin hyvin totuudenmukainen kuva saaren tapahtumista, vaikka toki iso määrä niistä jäi leikkauspöydälle.

– Paljon on jäänyt pois sitä hengailua ja odottelua, mitä suurin osa ajasta kuitenkin oli. Se ei välity telkkarista, että siellä oli tosi paljon joutenoloa, hän kertoo Katsolle.

Teemu myöntää, että tylsistyminen oli yksi haastavimmista asioista kilpailussa varsinkin alkuvaiheessa. Joukkuekisojen välissä saattoi olla kokonaisia päiviä, ettei tapahtunut mitään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kyllä ne päivät tuntuivat välillä aika pitkiltä. Jos toisella heimolla oli heimoneuvostopäivä, niin toisella heimolla ei ollut mitään ohjelmaa sille päivälle. Se saattoi tuntua välillä tosi tylsältä.

Kilpailijat kuluttivat aikaansa leirin askareissa ja keskenään jutellen.

– Mahdollisimman paljon huumoria yritettiin siellä viljellä ja käydä jokaisen elämää läpi. Tutustuimme toisiimme.

Teemulle Selviytyjät oli kokemuksena upea ja ainutlaatuinen, ja hän oli yllättynyt siitä, miten hyvin hän sopeutui askeettisiin oloihin.

– Jaksoin loppuun asti tsempata ja pitää huumoria yllä. Ihminen kestää yllättävän hyvin fyysistä rasitetta pienellä ravinnolla. Noinkin haastaviin olosuhteisiin laitetaan vieraiden ihmisten kanssa, niin se oli positiivisessa mielessä yllättävää, miten voimakas olento ihminen on tarvittaessa.

Muita kilpailijoita hän jaksoi omien sanojensa mukaan hyvin, sillä kaikki olivat niin mukavia ja aitoja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kaikki jaksoivat tsempata toisiaan ja olla positiivisia. Ohjelmassa ei välttämättä näkynytkään se, miten aidosti kaikki kannustivat toisiaan. Tv-ohjelmaa kun tehdään, niin siihen pitää tietysti mieluummin saada draamaa.

Seksikäs-Suklaa nostaa esiin vaietun seikan Selviytyjissä: ”Kaunis nainen ja naimisissa oleva mies…”

Teemu vakuuttaa, ettei hänellä ollut mitään taktiikkaa. Hän jäi aluksi taustahahmoksi luontaisesti.

– Olen sellainen, että en ole mikään päällimmäinen päsmäri joka tilanteessa. Se oli luontevaakin, koska siellä oli sosiaalisesti hyvin aktiivisia ja räiskyviä persoonia. Toki aina osallistuin kaikkeen, mutta olen yleensä mieluummin taustalla isommissa sosiaalisissa tilanteissa.

Jotkut kilpakumppaneista epäilivät, että Teemu esitti tyhmempää mitä on päästäkseen pelissä eteenpäin.

– Kyllä peliin kuuluu, että ihan kaikkia ajatuksia ei tullut aina sanottua suoraan. Jätin havaintojani jonkun verran omaksi tiedokseni, hän muotoilee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vaikka kultakurkku voitti lopussa kaikki kisat, hän ei myönnä kilpailleensa hampaat irvessä.

– En lähtenyt missään kohtaa mailaa puristamaan, että sitä voittoa olisi liikaa miettinyt. Enemmän se oli kokemusten hakemista. Totta kai pelit olivat hauskoja, mutta ei sitä tullut pelattua missään nimessä veren maku suussa.

Toki Teemukin joutui huijaamaan, sillä lopussa suurin osa kanssakilpailijoista oli hänen liittolaisiaan. Vaikeimmaksi äänestykseksi hän nimeää Sergey Hilmanin pudotuksen, sillä miehet olivat alusta saakka olleet liitossa keskenään. Sergey antoikin Teemulle kylmää kyytiä finaalijaksossa ja äänesti lopulta Tyttiä voittajaksi.

Teemu kuitenkin korostaa, että se kaikki oli show’ta, joka loppui heti kameroiden sammuttua.

– Kun kamerat sammuivat, olimme kaikki kavereita. Halasimme ja naureskelimme ja heitimme vitsiä ihan normaalisti. Hienosti tuomaristokin pelasi, että heillä pysyivät pokerinaamat, ja heidän kysymyksensä tuntuivat erittäin painostavilta, vaikka totuus oli ihan jotakin muuta, kun ohjelma oli päättynyt.

Tässä ovat Selviytyjät Suomen finalistit – putoaja ratkesi dramaattisessa kaksintaistelussa

Selviytyjät sai Teemun miettimään elämänsä tärkeysjärjestystä. Läheisten merkitys kasvoi entisestään, ja koko länsimainen elämäntapa alkoi näyttäytyä liiallisena runsaudensarvena.

– Tämä yltäkylläisyys, joka meillä Suomessakin on suhteessa siihen, mitä ihminen oikeasti tarvitsee, niin kyllä se pisti miettimään tosi paljonkin, miten pienellä ja vähällä ihminen pärjäisi. Vaikuttava kokemus, hän summaa.

Seuraa meitä somessa