fbq
Roba Tuija Ernamo MTV3

Takavuosien komediatähti Tuija Ernamo palaa televisioon – Robassa myös muita yllättäviä kasvoja

Tuija Ernamo tuli tunnetuksi 1980- ja 1990-lukujen komediasarjoista.

Takavuosien komediasarjoissa kuten Sisko ja sen veli sekä Kyllä isä osaa loistanut raumalaisnäyttelijä Tuija Ernamo, 71, nähdään pitkästä aikaan televisiossa.

Hän esittää Roban kahdeksannessa jaksossa vanhaa naista, jonka mustelmat herättävät epäilyksiä. Poliisit alkavat tutkia naisen kotioloja ja tekevät järkyttävän havainnon. 

Kyllä isä osaa sekä Sisko ja sen veli -rooliensa lisäksi Ernamo on tunnettu erityisesti teatterinäyttelijänä. Hän oli Tampereen Teatterin vakituinen näyttelijä vuosina 1978–2014. Nykyään hän on jo eläkkeellä, mutta tekee yhä vierailuja teatteriproduktioissa, kuten Tampereen Komediateatterin Vain isä osaa -näytelmässä vuonna 2017.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

1990-luvun suosikkisarja Kyllä isä osaa naurattaa taas tv:ssä – mitä tapahtui näyttelijöille?

Kyllä isä osaa -sarjassa Perheen tytärtä Jonnaa esitti Tuija Ernamon oma tytär Maiju Jokinen, joka on nykyään itsekin ammattinäyttelijä. Hänet nähtiin lapsinäyttelijänä jo alakouluikäisenä suositussa Mummo-sarjassa. Kyllä isä osaa -sarjan aikaan hän oli nuori aikuinen. Välillä Jokinen on jättänyt näyttelemisen ja työskennellyt muilla aloilla. Hän on opiskellut liikunta-alaa, pukineiden valmistajaksi ja merkonomiksi ja tehnyt töitä myyjänä ja ravintoloissa. Nykyään hän näyttelee kiertävässä Teatteri Eurooppa Neljä -ryhmässä.

Vain isä osaa Komediateatteri
Vanha jengi nähtiin yhdessä Tampereen Komediateatterin Vain isä osaa -näytelmässä vuonna 2017.

Roba-jaksossa puolestaan vierailee moni muukin tuttu kasvo, kuten Salkkareiden Gunnarina tutuksi tullut Raimo Grönberg sekä kirjailija-näyttelijä Anna-Leena Härkönen. Jälkimmäinen esittää naista, joka joutuu nuoruuden rakkauttaan antaumuksella etsivän miehen (Taneli Mäkelän näyttelijäveli Konsta Mäkelä) kiinnostuksen kohteeksi.

Jaksossa on mukana myös pari Roban spin-off-sarjasta Karkurit tuttua hahmoa, joita näyttelevät Veeti Kallio ja Matti Onnismaa. Maininnan ansaitsee myös lettumiestä esittävä Jukka Voutilainen, jonka moni tunnistaa viimeistään äänestä. Voutilainen kun on kunnostautunut etenkin ääninäyttelijänä – hänet muistetaan muun muassa Neljän tähden illallisen vitsikkäänä kertojaäänenä.

Roba-jakso Lottovoitto nähdään MTV3-kanavalla maananantaina 25.7. kello 21.00.

Seuraa meitä somessa