fbq

Reetta Ylä-Rautio avoimena roisista roolistaan - Intiimikohtaukset lähensivät

Nuori näyttelijä viihtyi uutuussarjan kuvauksissa loistavasti.

Reetta Ylä-Rautio, 21, on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut esiintyjä. Hänet on nähty muun muassa tv-sarjoissa Aallonmurtaja ja Kullannuput. Tänä keväänä hän ilmestyy ruutuun komediasarjassa Toinen tuleminen. Reetan näyttelemä Linnea alkaa tuottamaan eroottisia elokuvia naisille yhdessä sarjan päähenkilön Sarin (Pihla Viitala) kanssa. Näyttelijä kertoo lähteneensä tabuja rikkovaan projektiin innolla mukaan.

- Sarjan aihe tuntui tärkeältä ja ajankohtaiselta. Ohjelma on hauska, mutta yhtä aikaa myös koskettava ja herkkä, Reetta kuvailee. 

Televisiosarjan ronski aihepiiri ei kauhistuttanut edes näyttelijän perhettä. Lähipiiri on ollut lähinnä innoissaan uudesta roolista. Reetta kertookin olevansa läheinen molempien vanhempiensa kanssa.

- Isä vieraili kuvauksissa. Hänen kanssaan olen voinut käydä läpi asioita, jotka ovat olleet mielen päällä. Äiti puolestaan toi minulle ruokaa kotiin, kun en jaksanut pitkän kuvauspäivän päätteeksi lähteä kauppaan, Reetta kertoo. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hillitön ilmapiiri

Reetta sanoo kuvausten ilmapiirin olleen loistava. Kokeneemmat näyttelijät ottivat nuoremmat hyvin vastaan, ja koko tuotannon tuki oli vahva. Niin ikään näyttelijöiden välinen kemia toimi. 

- Kuvauksissa oli upea fiilis. Yhteistyö esimerkiksi Mikko Kauppilan ja Alex Antonin kanssa toimi erityisen hyvin. Alexin kanssa tehdyt intiimikohtaukset myös syvensivät ystävyyttämme. 

Nuorten näyttelijöiden välillä oli kemiaa.

Kokeneempien näyttelijöiden kanssa työskentely loi tietynlaista luottoa myös omaan tekemiseen. Erityisen innoissaan Reetta oli päästessään kuvaamaan Pihla Viitalan kanssa.

- Olen aina katsonut Pihlaa näyttelijänä ylöspäin, Reetta paljastaa.

Täysin ongelmitta eivät kuvaukset kuitenkaan sujuneet. Välillä tiukat aikataulut olivat vaarassa, sillä näyttelijät eivät aina saaneet hillittyä itseään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Mikko Koukin kanssa oli hankala tehdä kohtauksia, koska nauroin niin paljon. Hän on vain liian hauska. Toisaalta jotkut jutut naurattivat jo etukäteen käsikirjoitusta lukiessani. Mietin usein, että miten selviän kuvauksista, jos jo nyt tikahdun, Reetta hymyilee. 

Intiimikoordinaattori auttoi kohtausten harjoittelussa.

Uupuminen lähellä

Reetta on aiemmin puhunut julkisesti uupumuksestaan. Energisinkin esiintyjä voi väsyä pitkien kuvauspäivien ja minuuttiaikataulujen alla. Myös Toinen tuleminen -sarjan työstäminen tuntui ajoittain rankalta.

- Välillä olin ihan puhki. Toisaalta myös nautin siitä kiireestä, näyttelijä myöntää.

Podcast-juontajanakin toiminut Reetta on hiljalleen oppinut huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Hektinen työ on pakottanut tarkastelemaan omaa oloa. Reetta onkin oivaltanut itsensä hoitamisen tärkeyden.  

Rietas rooli ei pelottanut.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Liikunta auttoi palautumaan vapaa-ajalla. Saatoin lähteä päivän päätteeksi vielä puoliltaöin lenkille. Myös saunominen rentouttaa aina, Reetta toteaa.

 Toinen tuleminen Ruutu+ -palvelussa 2.5. alkaen. Enimmäinen jakso myös Nelosella.

Seuraa meitä somessa