fbq

Oona Kare paljastaa, mitä teki Salkkarit-taukonsa aikana: "Oli rankkaa"

Oona Karen hahmon Salatut elämät -sarjassa luultiin kuolleen, mutta hän teki yllätyspaluun loppuvuodesta 2023.

Oona Kare on Salatuissa elämissä Marianna Kurki, joka on kokenut kovia. Hän on ollut mielisairaalassa, vanginnut naapurinsa ja lavastanut kuolemansa. Tekoja taustoittaa Mariannalle omistettu erikoisjakso vuodelta 2015.

– Siinä selitettiin hänen lapsuuttaan ja miten paljon lapsuus vaikuttaa ihmiseen, Kare kertoo.

Marianna eli onnellista lapsuutta äitinsä Raakelin (Miia Räikkönen), siskonsa Johannan (Aurora Haakana) sekä isänsä kanssa. Mariannan oli tarkoitus vahtia kylvyssä ollutta pikkusiskoaan. Kun hän poistui hetkeksi kylpyhuoneesta, Johanna hukkui ammeeseen. Raakel sekosi kuolemasta ja syytti siitä Mariannaa. Sekoamisen johdosta Mariannan isä sai tarpeekseen ja jätti perheensä.

Raakel (Miia Räikkönen) syytti tytärtään Mariannaa (Oona Kare) Johannan (Aurora Haakana) kuolemasta.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Marianna jäi asumaan kahdestaan äitinsä kanssa, kunnes hän tapasi Selinan (Heidi Hilpinen). He ystävystyivät nopeasti, ja sekä Selina, että tämän äiti (Annina Rubinstéin) pitivät Mariannasta todella paljon. He päättivät muuttaa yhteiseen asuntoon ja asuminen sujui hyvin, kunnes Selina erosi poikaystävästään Petestä. Tyttö joutui katatoniseen tilaan, eli neurologiseen oireyhtymään, jossa potilas voi kokea menettäneensä motoristiset kykynsä.

Marianna Kurki (Oona Kare) joutui oikeuteen naapuriensa sieppaamisesta.

Niin Selina kuin Mariannakin joutuvat mielisairaalaan. Mariannan mielenterveys järkkyi, sillä hän luuli olevansa Selina. Selinan äiti syytti Mariannaa tyttärensä tilasta, eikä uskonut Mariannan kertomaa totuutta. Selina ei koskaan toipunut, vaan asuu yhä äitinsä kanssa, eikä ole tapauksen jälkeen puhunut sanaakaan.

Marianna palasi Salkkareiden pariin loppuvuodesta 2023, kun JP Kokko (Miska Haakana) paljasti Aki Nikkiselle (Sami Uotila), että oli ostanut kahvilan naisystävälleen, joka paljastui Mariannaksi. Hän oli ollut vankimielisairaalassa lavastetun kuolemansa jälkeen ja halusi aloittaa puhtaalta pöydältä.

Jättiyllätys! Bess Salatut elämät -sarjaan

Marianna Kurki teki yllätyspaluun Salkkareihin loppuvuodesta 2023.

Kare oli tauolla Salkkareista vuoden 2017 jälkeen, kun hän opiskeli Kööpenhaminan teatterikorkeakoulussa näyttelijäksi, josta hän valmistui vuonna 2020.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Oli aivan huikeaa! Siellä oli opiskelijoista eri maista, ja eri kulttuurien kohtaaminen oli aivan ihanaa. Minulla on paljon ystäviä sieltä. Oli rankkaa, mutta tosi opettavaista ja antoisaa, hän kertoo Katsolle.

Tiesitko tätä Salkkareiden pienestä hurmurista? Näin "Tukku Taalasmaan" työpäivät sujuvat

Salkkareiden lisäksi Kare nähdään keväällä Ruudun rikossarjassa Murha Hangossa, jossa ovat mukana muun muassa Matti Ristinen, Ville Myllyrinne, Inka Kallén ja Aku Sipola.

– Arvostan suuresti näyttelijöitä, joiden kanssa pääsin näyttelemään. Meillä oli todella huikea kesä. Odotan innolla lopputulosta, Kare kertoo uutuussarjasta, jonka on ohjannut Aleksi Mäkelä.

Salatut elämät MTV3:ssa ma-to kello 19.30. Ensi viikon jaksot katsottavissa MTV Katsomo+-palvelussa jo perjantaina 16.2.

Seuraa meitä somessa