fbq

Oksennusvaroitus! Tiesitkö näitä näyttelijän työhön liittyviä iljettäviä yksityiskohtia?

Joidenkin tv-sarjojen ja elokuvien kohtaukset on tehty lähes järkyttävin keinoin.

Televisiosarjojen ja leffojen kuvaukset eivät Hollywood-sterotypioista huolimatta ole aina pelkkää glamouria ja hehkeyttä. Toisinaan näyttelijät joutuvat yököttäviin olosuhteisiin ammattivalintansa takia.

Esimerkiksi tehosteet, erikoiset ruokalajit ja sääolosuhteet voivat aiheuttaa kuvauksille vaikeammin sulatettavia ominaisuuksia.

Euphoria-sarjan tähdet kertovat Katsolle, millaista on kuvata viikko biletystä: ”Et vain pääse ulos”

Yrjöpumppu

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suositun teinisarjan Euphorian kohtauksissa ei kainosteltu, joten monessa suhteessa yliampuvan sarjan oksennuskohtauskin tehtiin näyttäväksi teknologiaa apuna käyttäen. Cassien roolissa nähty Sydney Sweeney paljasti Hot Ones -haastattelussa Youtubessa, että lentävä oksennus saatiin aikaan eräänlaisen pumpun ja CGI:n avulla.

Cassie puklaa sarjassa porealtaaseen.

Sydney kertoo hot wingsejä syödessään, että oksennuskohtaus saatiin aikaan pumpun avulla. Pumpusta johti putki hänen suuhunsa, jotta oksennus saatiin lentämään pitkälle aidon näköisesti. Lopulta kaulaa pitkin kapuava putki editoitiin piiloon.

Hilloa ällöimmillään

Lohikäärmeiden, taistelun ja alastomuuden ympärille rakentuvassa Game of Thronesissa Daenerys Targaryen joutuu syömään verisen hevosen sydämen osana vihkiytymistään. Oikeasta lihaksesta ei onneksi ollut kyse, mutta totuuskin onnistui yököttämään niin paljon, että lopputulos oli realistinen.

Näyttelijä Emilia Clarke sai pureskella kuvauksissa yhteensä 28 jähmetetystä hillosta tehtyä sydäntä. Hillosydämen maun on kerrottu muistuttaneen valkaisuainetta ja raakaa pastaa. Emiliakin on myöntänyt, ettei yökötykseen vaadittu näyttelemistä lainkaan, sillä hän miltei oksensi sydämiä syödessään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Voit katsoa Emilian koettelemuksen allaolevalta videolta:

Sarjan DVD-kommenteissa tuottaja D.B. Weiss totesi, että "nallekarkkisydämeen" piti saada tietynlaista sitkeyttä, jotta se näyttäisi aidolta sydämeltä. Sydämensyöntikohtauksen jälkeen Emilian kerrotaan olleen kauttaaltaan tekoveren peitossa. Tekoveri oli niin tahmeaa, että hän myönsi Jimmy Kimmel Livessä jääneensä kiinni vessanpönttöönkin.

Aidon näköistä kannibalismia

Draamasarja Yellowjackets seuraa lentoturmasta selvinneen tyttöjen jalkapallojoukkueen selviytymistä erämaassa. Ruuan käytyä vähiin joutuivat päähenkilöt tosielämänkin selviytymistarinoista tuttuun tilanteeseen; kuolleet kaverit joutuivat ruuaksi, kun muutakaan ei ollut.

Ihmisen liha tehtiin sarjaan riisipaperista ja jakkihedelmästä, joka on jo valmiiksi varsin lihaisa koostumukseltaan.

Näyttelijä Sophie Nélisse kertoi BuzzFeedille kokemuksesta, ja kertoi ihmislihasotkun saaneen erään kanssanäyttelijän jopa oksentamaan. Kohtaus on näkyvillä Youtubessa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Vedimme ulos riisipaperia, ja se oli niin vetelää. Meistä se oli ällöttävin asia ikinä. Se maistui niin pahalta, Sophie kertoi.

The Boys -tähti Laz Alonso on joutunut tahmeisiin tilanteisiin kuvauksissa.

Ötököitä kaikkialla

The Boys -sarjassa riittää verenvuodatusta, ja eräässä kohtauksessa hahmot jäävät jumiin valaan sisuksiin. Tekoveren määrän kerrotaan houkutelleen paikalle suuren määrän erilaisia hyönteisiä.

Näyttelijä Laz Alonso paljasti, että kuvauksissa ollut tekoveri oli niin tahmeaa, että näyttelijät jäivät kiinni valaan sisuksiin.

- Muutaman oton kohdalla kävi niin, että yritimme nousta seisomaan, mutta kehomme, siis kirjaimellisesti ihomme, jäi jumiin valaaseen, koska sokerista tehty punainen möhnä kuivui kohtauksen aikana, hän kuvaili.

Hyi, tonnikalapusuja!

Kaikki telkkariällötykset eivät kuitenkaan liity vereen tai ruumiinosiin, vaan myös arkiset asiat voivat aiheuttaa iljetystä.

Jenkkiläisen Konttorin kuvauksissa näyttelijä Angela Kinsey pääsi pussailemaan sarjassa poikaystäväänsä näyttelevää Rainn Wilsonia, ja pusuihin liittyi haiseva yksityiskohta.

Angela myönsi Office Ladies -podcastissaan, että Rainnilla oli tapana syödä jotakin ällöttävää juuri ennen pusukohtauksia.

- Ja minä ajattelin, että "Rainn, hitto vieköön. Onko sinun pakko syödä tonnikalaleipä juuri ennen kuin meidän on tarkoitus suudella?", hän tilitti podissaan.

Tältä herralta saa haisevia pusuja.

Snotgate

Hyvin tunteellinen pusukohtaus WandaVisionissa aiheutti "snotgaten", eli enemmän tai vähemmän humoristisen väännön siitä, kenen räkä päätyi kenenkin naamalle.

Pusuttelemaan kylmässä ilmassa päässeet Elizabeth Olsen ja Paul Bettany vaihtoivat syljen lisäksi myös räkää, mutta kumpikaan ei ole myöntänyt, kenen nenä alkoi vuontamaan romanttisen kohtauksen kuvaushetkellä. 

Kenen nokka vuotaa?

The Crown -tähden uutuussarja Peribrittiläinen skandaali kertoo tositarinan "likaisen herttuattaren" elämästä

Ruumiinosia, olkaa hyvät

Kauhuleffasarja Teksasin moottorisahamurhien (The Texas Chainsaw Massacre) kuvauksissa ei aina turvauduttu feikkiin, vaan kuvauspaikka peitettiin aitojen eläinten ruumiinosiin.

Elokuvaa käsittelevässä kirjassaan kirjailija Joseph Lanza kertoi, että kuvauspaikka täytettiin koiran ja nautojen ruumiinosilla sekä haisevalla juustolla "tunnelman luomiseksi". Olosuhteet olivat luonnollisesti karmean hajuiset.

Olisitko uskonut, että nämä tähdet ovat yli 90-vuotiaita? Angela Lansbury on Hollywoodin kulta-ajan grand old lady: "Viini ja vitamiinit ovat salaisuuteni"

Hitchcockin (aidot) Linnut

Trilleriklassikko Linnut toi lintukammon monen ihmisen arkipäivään. Alfred Hitchcockin ohjaamassa leffassa näyttelijä Tippi Hedren joutui kokemaan elävien lintujen hyökkäyksiä monta päivää putkeen.

60-luvulla murhanhimoisia lintuja ei noin vain editoitu leffoihin.

Tippi on Peoplen mukaan paljastanut elämäkerrassaan, että lintuja heiteltiin häntä kohti ja sidottiin häneen kiinni, ja ne nokkivat häntä hänen maatessaan maassa. Kuvaukset jatkuivat viiden päivän ajan.

- Se oli brutaalia, rumaa ja hellittämätöntä, Tippi kuvailee.

Seuraa meitä somessa