fbq

Näkökulma: Suomi-huumorille voi jälleen nauraa – Jarkko Tamminen ja Etsijät osuivat napakymppiin

Jarkko Tammisen maailma ja Kari Hietalahden ja kumppaneiden Etsijät-sarja ovat syksyn ehdottomia komediahelmiä.

Olin alkusyksystä valmistautumassa Etsijät-sarjan lehdistöpäivään katsomalla sarjan jaksoja etukäteen. Minulle tapahtui yllättäen jotain, jota en ole kokenut liian pitkään aikaan – nauroin ääneen suomalaiselle tv-huumorille.

Takavuosina tätä tapahtui muun muassa alkupään Putous-kausien aikana Elina Knihtilän, Armi Toivasen ja Aku Hirviniemen nerokkaiden hahmojen äärellä. Puhumattakaan sitä edeltäneistä vuosista vaikkapa Ihmebantun ja Studio Julmahuvin parissa sekä Kummeli-joukon ja Pirkka-Pekka Peteliuksen kulta-ajoista nauttien.

Sittemminhän Putous on laimentunut sille tasolle, että lauantai-iltaisin keksii kyllä helposti vaihtoehtoistakin tekemistä. Kotimaisesta huumorista on muutenkin ollut hieman vaikeuksia löytää naurettavaa, vaikka esimerkiksi Siskonpeti-ryhmän tekemiset, Aikuiset-sarja ja aivan liian vähälle huomiolle jäänyt Karuselli ovatkin pitäneet liekkiä elossa.

Ohjaaja Teppo Airaksinen lupaa Ylellä alkavan Etsijät-sarjan olevan täyttä komediaa – ”Katsoja nauraa ääneen, eikä vain hymähtele”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tänä syksynä ratkiriemukkaan Etsijöiden lisäksi napakymppiin on kuitenkin osunut jo toinenkin sarja, nimittäin Jarkko Tammisen maailma. Joka ainut sketsi toimii!

Jarkko Tamminen on toki pitkän linjan hauskuuttaja, mutta ei ole ennen tätä saanut kunnon tilaisuutta loistaa tv-komediaviihteen parissa ehkä vuoden 2015 Big Bang! -sarjaa lukuun ottamatta. Mutta käsi sydämellä, kuinka moni sitäkään enää muistaa?

Nyt tähdet ovat silti olleet linjassa, ja Tamminen loistavine vahvistuksineen (muun muassa ikuisesti rakastettava Niina Lahtinen!) on todella näyttänyt taitonsa mahan pohjasta asti lähtevän naurun synnyttäjänä. Vuosien työ muun muassa Andy McCoyta ja Sauli Niinistöä imitoivien hahmojen luomisessa on päässyt nyt kunnolliselle tv-estradilla esille. Eikä sketseissä todellakaan kainostella, kun julkkiksia pilkataan välillä oikein olan takaa!

Sarjassa viihdyttää myös se, että niin moni oikea julkisuuden henkilö on näyttänyt siinä kykynsä nauraa itselleen. Erityisen vaikutuksen tekevät Marja Hintikka ja Anne Kukkohovi.

Etsijät TV1:ssä torstaisin kello 20.00 ja Jarkko Tammisen maailma MTV3:lla lauantaisin kello 19.30.

Anne Kukkohovi esiintyy Jarkko Tammisen maailman kuudennessa jaksossa, joka esitetään MTV3:lla lokakuun 21. päivä.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa