fbq
Maiju Jokinen

Muistatko Mummo-sarjan Maiju Jokisen? Aloitti työt radiotoimittajana

Yksi 1980-luvun rakastetuimmista tv-sarjoista oli Pekka Lepikön käsikirjoittama ja ohjaama Mummo. TV2 esitti sarjaa vuosina 19871989 kymmenen jakson verran, ja se palkittiin kahdesti Venla-gaalassa yleisön suosikkina. 

Mummon (Anja Räsänen) lapsenlasta Annaa esittänyt Maiju Jokinen oli sarjan alkaessa 10-vuotias koulutyttö. Aikuistuttuaan hän päätyi äitinsä Tuija Ernamon tavoin näyttelijäksi ja on esiintynyt urallaan muun muassa Tampereen Komediateatterissa.

1990-luvun suosikkisarja Kyllä isä osaa naurattaa taas tv:ssä – mitä tapahtui näyttelijöille?

Nykyään Maiju asuu Jyväskylän Vaajakoskella, ja näytteleminen on vaihtunut opiskelijaelämään. Hän opiskelee radiotyötä ja suorittaa nyt työharjoitteluaan Radio Keskisuomalaisessa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tätäkin jännittää siinä missä näyttelemistä. Ehkä se johtuu siitä, ettei minulle ole vielä tullut tähän rutiinia. Äkkiseltään voisi luulla, että homma olisi helppoa ja yksinkertaista, mutta tässä on valtavan paljon asioita ja koko ajan pitää olla ajan tasalla, Maiju sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa. 

Maiju jäi opintovapaalle Teatteri Eurooppa Neljästä, joka on maamme suurin kiertävä ammattiteatteri. Hän aloitti radiotyön opinnot viime syksynä Järvenpäässä. 

Mummo
Mummo-sarjan ilmestymisaikaan Anja Räsänen oli vasta 55-vuotias.

Hurja lavarakennelma ja "possujuna" – tällainen on Käärijän lopullinen euroviisuesitys

Seuraa meitä somessa