fbq
Dingo

Levottoman tuhkimon traileri julki − tältä näyttää odotettu Dingo-elokuva

Dingo-yhtyeestä kertova Levoton tuhkimo saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2024.

Odotettu Dingo-yhtyeestä kertova elokuva Levoton tuhkimo sai torstaina 21. joulukuuta ensimmäisen trailerinsa. Mari Rantasilan ohjaama elokuva tulee elokuvateattereihin loppuvuodesta 2024.

Levoton tuhkimo keskittyy Dingon räjähdysmäiseen läpimurtoon ja suosion nousuun sekä äkilliseen tuhoon. 

Yhtye teki lukuisia jättihittejä, kuten elokuvan nimeksi nostettu Levoton tuhkimo sekä Autiotalo, Sinä ja minä ja Nahkatakkinen tyttö. Vuonna 1982 perustetun yhtyeen kultavuodet sijoittuvat vuosiin 1984-1986, jolloin se keikkaili loppuunmyydyillä areenoilla ympäri Suomea, kunnes hajosi lokakuussa 1986. 

Tarinassa avataan yhtyeen keulahahmon ja solistin, Nipa Neumannin (Saku Taittonen) elämää Dingo-huuman keskellä. Musiikilla on elokuvassa iso rooli, ja tuttujen hittien lomassa Levoton tuhkimo käsittelee sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Dingo-yhtyeen pääosassa Nipa Neumannina nähdään Saku Taittonen.

Elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Alvari Stenbäck (Pepe), Mauno Terävä (Eve), Samuel Kujala (Pete), Emil Kihlström (Jonttu) ja Valtteri Lehtinen (Quuppa), Ronja Keiramo (Marika), Reino Nordin (Pave Maijanen) ja Elias Salonen (Lasse Norres). Elokuvaa kuvattiin syksyllä 2023 Porissa ja Helsingissä.

Myös aito Nipa Neumann nähdään elokuvassa cameo-roolissa.

Levoton tuhkimo elokuvateattereissa loppuvuodesta 2024.

Seuraa meitä somessa