fbq
Eden Golan

Israelin kohtalo Euroviisuissa ratkesi

Israelin alkuperäistä kappaletta pidettiin liian poliittisena.

Euroopan yleisradioyhtiö EBU on antanut Israelille luvan osallistua Euroviisuihin uudella kappaleella, kertoo BBC. Alkuperäistä laulua, October Rainia, pidettiin liian poliittisena, sillä sen katsottiin viittaavan terroristijärjestö Hamasin hyökkäyksiin lokakuussa 2023. Uusi kappale on nimeltään Hurricane, jonka esittää Eden Golan. Hurricane saa ensiesityksensä tulevana viikonloppuna.

– Kilpailun tuomariryhmä ja sen hallintoporras päättivät hyväksyä Hurricanen tulevaan kilpailuun sanojen huolellisen tarkastelun jälkeen, EBU kertoi tiedotteessaan 7. maaliskuuta.

Windows95man paljasti, miten hänen esityksensä muuttuu Euroviisuissa

Hurricanen suhteen oltiin yksimielisiä siitä, että kappale on täyttänyt osallistumisen välttämättömät kriteerit kilpailun sääntöjen mukaisesti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Israel on voittanut Euroviisut neljä kertaa. Viimeisin voittaja on Netta Barzilai vuodelta 2018 kappaleella Toy.

Jos Euroviisuissa oleva kappale ei ole poliittisesti neutraali, se voidaan hylätä. Israelin yleisradioyhtiö Kan oli vannonut aiemmin, että se ei muuta kappaleen sanoituksia, kunnes Israelin presidentti Isaac Herzog painotti, että sanojen muuttaminen hyväksytään, jotta maan osallistuminen Euroviisuihin voidaan varmistaa.

Tänä vuonna laulukilpailu järjestetään Ruotsin Malmössä 7.–11. toukokuuta.

Israel vaihtaa euroviisukappaleensa sanoituksia – presidentti painosti  

Seuraa meitä somessa