fbq

Illan elokuva: Iina Kuustonen fitnesstähtenä piristävässä hupielokuvassa

Punttikomedia sopii niin fitnessistä kiinnostuneille, roisin komedian ystäville kuin niille, joilla on stereotypioita lajia kohtaan.

Punttikomedia

KOMEDIA ★★★

Nelonen 21.00

Kerttu on heiveröinen kirjastonhoitaja, joka määrätään kuntosalille selkäkipujen takia. Kerttu saa omaksi personal trainerikseen Vilin, entisen kehonrakentajan ja nykyisen kehäraakin. Kun salitreenit alkavatkin sujua, Kerttu löytää yllättäen itsensä tavoittelemassa fitness-lavaa. Punttikomedia on ohjaaja Aleksi Delikouraksen esikoiselokuva. Kuustonen on sympaattinen hiljaisena Kerttuna, joka oppii löytämään vähitellen itsensä ja oman äänensä. Punttikomediassa naureskellaan väärinkäsityksille, elintavoille ja nimensä mukaisesti kuntosalille. Fitness-lajiakaan ei pilkata, vaan se tuodaan esille urheiluna siinä missä muutkin. Punttikomedia on piristävä hupielokuva, joka sopii niin fitnessistä kiinnostuneille, roisin komedian ystäville kuin niille, joilla on stereotypioita lajia kohtaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

O: Aleksi Delikouras. N: Iina Kuustonen, Mikko Töyssy, Eero Ritala, Pamela Tola, Katariina Kaitue. (Suomi 2022). 94 min. PL

Mies tältä tähdeltä

DRAAMA ★★

TV1 13.15

Oy Alko Ab rahoitti draamaa, jossa kunnollinen perheenisä ryyppää itsensä ruttuun. Tarinan alkaessa Eero Koskisen vaimo etsii miestään muun muassa ruumishuoneelta, mutta tästä tietämätön Eero vain jatkaa hilpeitä ryyppäjäisiä tutussa porukassa. Viinaksien loputtua Koskinen kömpii kotiinsa, missä hän pyytelee anteeksi ja lupaa muuttua. Töistä tulee kuitenkin potkut. Pian Eero hamuaa taas pulloa.

O: Jack Witikka. N: Kaarlo Halttunen, Tea Ista, Tauno Palo, Kullervo Kalske. (Suomi 1958). 92 min. TV

Fabled Holiday

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

KOMEDIA ★★

Frii 20.10

Jouluisessa ja romanttisessa komediassa nähdään ihmisiä, joiden elämästä tuntuu puuttuvan jotakin. Mutta ei hätää – joulun ihme tulee apuun. Talia (Brooke D’Orsay) kohtaa yllättäen lapsuuden parhaan ystävänsä (Ryan Paevey) tutun tuntuisessa kaupungissa, joka on täynnä joulun taikaa, joka vie kaksikon takaisin heidän historiaansa. Taliaa esittävä Brooke D’Orsay on näytellyt myös Miehenpuolikkaat ja Drop Dead Diva -sarjoissa.

O: Ruby J. Munro. N: Brooke D’Orsay, Ryan Paevey, John Prowse. (USA 2022). TV 84 min.

Pahat pojat

TOIMINTA ★★★

Sub 21.00

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Surullisen kuuluisien Euran Daltoneiden vaiheisiin perustuva menestyselokuva kertoo Takkulan veljeksistä, joiden kotioloissa ei ole hurraamista. Alkoholismista kärsivä yksinhuoltajaisä pahoinpitelee poikia, eikä haluaisi päästää heitä kouluun. Kiusatut veljekset päättävät hankkia ruokarahaa putsaamalla huoltoasemia ja pankkeja. Ryöstöjen helppous saa homman ryöstäytymään käsistä.

O: Aleksi Mäkelä. N: Jasper Pääkkönen, Peter Franzén, Niko Saarela, Lauri Nurkse, Vesa-Matti Loiri. (Suomi 2003). 120 min. TV

Baywatch

TOIMINTAKOMEDIA ★★

Hero 21.00

Seth Gordonin ohjaama Baywatch-elokuva jatkaa maailman suosituimpiin lukeutuvan televisiosarjan tarinaa, joskin uudet rantavahdit pelastavat ihmisiä Floridassa eivätkä Kaliforniassa. Quantico-sarjan päätähti Priyanka Chopra näyttelee elokuvan pääkonnaa, jonka pyörittämän huumebisneksen urheat rantavahdit yrittävät pysäyttää.

O: Seth Gordon. N: Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario. (USA 2017). 116 min. AA

After the Sunset – keikka Bahamalla

JÄNNITYS ★★★

TV5 22.00

Jalokivivaras Max vetäytyy naisystävänsä kanssa Bahaman aurinkorannoille. Maxin nöyryyttämä FBI-agentti Stanley seuraa perässä ja haastaa pariskunnan hauskaan kissa ja hiiri -leikkiin. Miellyttävän tyhjänpäiväistä viihdettä olevan elokuvan osaset eivät loksahda missään vaiheessa paikoilleen, mutta kauniit maisemat, rennot roolisuoritukset ja kliseitä kunnioittava juoni palkitsevat lajityypistä pitävän katsojan.

O: Brett Ratner. N: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson. (After the Sunset, USA 2004). 93 min. TV

Ted

KOMEDIA ★★★★

TV5 0.10

Jouluyöntoive herättää pienen Johnin teddykarhu Tedin henkiin. Kaverukset kasvavat aikuisiksi rinta rinnan ja viettävät huoletonta elämää, joka koostuu pössyttelystä ja vanhojen Flash Gordon -jaksojen fanituksesta. Sitten John tapaa Lorin ja rakastuu. Mutta onko Tedille enää tilaa Johnin uudessa elämäntilanteessa? Seth MacFarlanen esikoisohjaus on ronski tilannekomedia, jonka hävyttömän pinnan alta paljastuu sielukas ystävyyskuvaus. Pääpaino on kuitenkin kipeissä vitseissä, joita ammutaan sarjatulella.

O: Seth MacFarlane. N: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane. (USA 2012). 106 min. TR

Seuraa meitä somessa