fbq
Teemu Pukki

Huuhkajakesä alkaa! Arvokisapaikkaa jahdataan neljässä Nations Leaguen pelissä – katso aikataulu

Viime kesänä ensimmäisissä arvokisoissaan hurmanneet Huuhkajat tähyää jo seuraavaa arvokisapaikkaa, kun Nations League (Kansojen liiga) alkaa kesäkuussa.  

Viime vuonna jalkapallon EM-kisoissa Huuhkajat otti ensimmäisen arvokisavoittonsa, kun joukkue voitti dramaattisessa ottelussa Tanskan Joel Pohjanpalon tekemällä 1-0-maalilla. Ottelussa nähtiin dramaattinen hetki, kun tanskalaispelaaja Christian Eriksenin sydän pysähtyi. Sydän saatiin onneksi uudelleen käyntiin elvyttämällä, ja viime keväänä hän pelasi jo Valioliigassa, Brentfordin joukkueessa. Muissa otteluissaan Huuhkajat hävisi Venäjälle 0-1, ja Belgialle 0-2. Huuhkajien turnaus päättyi alkulohkoon.

Markku ’Rive’ Kanervan luotsaamat Huuhkajat pelaa Nations Leaguessa B-liigan 3. lohkossa, jossa vastustajina ovat Bosnia-Hertsegovina, Romania ja Montenegro.

Ensimmäisessä ottelussaan Huuhkajat kohtaa lauantaina 4. kesäkuuta klo 19.00 Bosnia-Hertsegovinan. Pelipaikkana toimii Helsingin Olympiastadion. Kello 18 alkaen ennakkostudiossa pureudutaan Huuhkajien tilanteeseen ja lähtökohtiin. Suomen maajoukkueen parista tunnelmia välittävät Yle Urheilun jalkapallotoimittajat. Juontajina nähdään Sami Laine ja Riku Salminen, ja toimittajina ovat muun muassa Jussi Vainikka ja Hinni Hirvonen.

Huuhkajien ottelut selostaa Matti Härkönen. Asiantuntijoina toimivat Antti Pohja, Timo Furuholm, Jarkko Wiss, Markus Halsti ja Pekka Lagerblom. Lähetyksissä on mukana myös entisiä Huuhkajien tähtiä, kuten Perparim Hetemaj.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Huuhkajien kotipesänä Nations Leaguen peleissä toimii Yle TV2. Ylen digipalvelut tarjoavat kaikki tärkeimmät Huuhkajien ympäriltä, kuten ottelut, uutiset, live-seurannan, analyysit, syvemmät pelaajatarinat ja kilpailut. C More esittää kesäkuusta alkaen kaikki Nations Leaguen ottelut lukuun ottamatta Huuhkajien otteluita.

Matti Härkönen
Matti Härkönen selostaa ottelut.

Suomen jalkapallomaajoukkue on uuden aikakauden edessä ensimmäisen arvokisapaikan ja useiden kokeneiden pelaajien uran lopettamisen jälkeen. Lähetyksissään Yle Urheilu tuo esiin muun muassa nuoria lupauksia, jotka ovat jo päässeet maajoukkueeseen tai ovat lähellä läpimurtoa.

Kesäkuun otteluiden jälkeen Huuhkajien urakka jatkuu syyskuussa kahdella ottelulla. Nations Leaguen kautta Suomella on mahdollisuus päästä kamppailemaan paikasta vuoden 2024 EM-kisoihin sekä lunastaa paikka Nations Leaguen ylimpään A-sarjaan. 

Nations League -kausi huipentuu kesäkuussa 2023 pelattaviin finaaleihin.

96 katsojaa kuoli tungoksessa – jalkapallotragedia nähdään äidin silmin uutuussarjassa Anne

Lauantai 4.6. Yle TV2 ja Yle Areena

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suomi–Bosnia-Hertsegovina klo 18.50

Tiistai 7.6. Yle TV2 ja Yle Areena

Suomi–Montenegro klo 18.50

Lauantai 11.6. Yle TV2 ja Yle Areena

Romania–Suomi klo 21.35

Tiistai 14.6. Yle TV2 ja Yle Areena

Bosnia-Herzegovina–Suomi klo 21.35

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Perjantai 23.9. 

Montenegro–Suomi

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Seuraa meitä somessa