fbq
Pääkuva

Helsinki, Ivalo, Rovaniemi, Tampere – näissä kaupungeissa kotimaiset poliisisarjat on kuvattu

Kotimaiset poliisisarjat ovat levittäytyneet eri suoratoistopalveluihin aina Yle Areenasta Elisa Viihde Viaplayhin.

Sarjat myös sijoittuvat ympäri Suomea. Katso teki listan kotimaisten poliisisarjojen kuvauspaikoista.


Ivalo

Ivalo (2018-, Yle Areena ja Elisa Viihde Viaplay)

Vuonna 2018 alkanut sarja kertoo ivalolaisesta poliisista Nina Kautsalosta (Iina Kuustonen), joka avauskaudella löytää kahlehditun naisen syrjäisen erämaamökin kellarista. Naisesta taas löytyy tappava virus, joten hätiin kutsutaan saksalainen virusasiantuntija Thomas Lorenz (Maximilian Brücker). Toisella kaudella Nina on muuttanut Rovaniemelle, jossa hänen tyttärensä on aloittanut erityiskoulun ja äiti on syöpähoidossa.

Sarjan kaksi ensimmäistä kautta on Yle Areenassa. Kolmas kausi tulee Elisa Viihde Viaplaylle loppuvuodesta 2023.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Uuden Ivalo-kauden kuvaukset alkoivat 31 asteen pakkasessa – kuvausryhmälle paleltumia

Sisäkuva
Ivalon kolmannen kauden kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä.



Rovaniemi

Pohjoisen tähti (2023-, Yle Areena)

Entinen maailmanmestarinyrkkeilijä Maria (Saara Kotkaniemi) on muuttanut Rovaniemelle ratkomaan Lapin rikostapauksia. Apunaan hänellä on työpari Samu (Karim Rapatti). Marian kumppania Essiä (Iina Kuustonen) ahdistaa puolison haaveet paluusta nyrkkeilykehään.

Sarjassa käsiteltävät rikokset perustuvat tositapauksiin. Marian Niko-veljeä näyttelevä Heikki Ranta on kotoisin Keminmaalta, Meri-Lapissa sijaitsevasta pienestä kunnasta.

Sisäkuva
Maria (Saara Kotkaniemi) on entinen nyrkkeilyn maailmanmestari ja nykyinen poliisi, joka ratkoo rikoksia Lapissa.



Lappeenranta

Sorjonen (2016–2020, Yle Areena, Netflix)

Kauhukirjailija Stephen Kingin fanittaman sarjan keskiössä on Kari Sorjonen (Ville Virtanen), hiljainen ja analyyttinen KRP:n huippututkija, joka työskentelee Lappeenrannassa Venäjän ja Suomen rajalla. Sarjassa vieraillaan myös Pietarissa. Yle Areenasta löytyy lisäksi elokuva Sorjonen: Muraalimurhat (2021).

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Sisäkuva
Ville Virtanen sai roolistaan rikostutkija Kari Sorjosena Kultaisen Venlan.



Helsinki

Karppi (2018-2021, Yle Areena, Netflix)

Pihla Viitala palkittiin roolistaan Kultaisella Venlalla rikosetsivä Sofia Karppina. Netflixiin myyty sarja alkaa tuulisen rannan uumenista, josta löytyy nuoren naisen ruumis. Karppi palaa rikosetsivän työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään miehensä kuoleman jälkeen ja aloittaa murhan tutkimukset. Sarjan aikana vieraillaan Saksassa ja Virossa. Kaikki kolme kautta on katsottavissa Yle Areenassa. 

Sisäkuva
Pihla Viitalan tähdittämä Karppi myytiin Netflixille vuonna 2018. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suomalaissarja on saanut näin laajan kansainvälisen jakelun.



Roba (2012-, C More)

Yli kymmenen vuotta jatkunut sarja kertoo Roban poliisipiirin arjesta Helsingissä. Pääosissa ovat Kari Hietalahti (Arto Mäkelä), Leena Pöysti (Maikki Kurkela) ja Riku Nieminen (Pekka Myllymies). Sarjan kuudennen kauden kuvaukset alkoivat marraskuussa 2022.

Sisäkuva
Riku Nieminen (Pekka Myllymies) Roban kuudennen kauden kuvauksissa marraskuussa 2022.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy



Harjunpää (2022, C More)

Harjunpää pohjautuu Matti Yrjänä Joensuun klassikkodekkareihin. Pääosassa on Olli Rahkonen, joka esittää rikosylikonstaapeli Timo Harjunpäätä. Avausjaksossa Munkkiniemestä löytyy tajuton naisuhri. Toinen kausi on tulossa C More -suoratoistopalveluun keväällä 2024.

Sisäkuva
Harjunpää-sarjan keskiössä ovat rikosylikonstaapeli Timo Harjunpää (Olli Rahkonen) ja hänen työparinsa Onerva Nykänen (Olga Temonen).



Espoo

Maria Kallio (2021-, C More)

Espooseen sijoittuvassa sarjassa Elena Leeve on Maria Kallio, joka työskentelee murharyhmän päällikkönä Länsi-Uudenmaan poliisissa. Ensimmäisen kauden jokainen jakso perustui kirjailija Leena Lehtolaisen samannimiseen rikosromaaniin.

Toisen kauden kuvaukset alkoivat keväällä 2022. Kausi on tulossa tämän vuoden aikana C Moreen.

Sisäkuva
Elena Leeve on Maria Kallio, joka johtaa murharyhmää Länsi-Uudenmaan poliisissa. Hänen työtoverinsa on Pekka Koivu (Leo Sjöman).


Porvoo

Hautalehto (2021-, C More)

Christian Rönnbackan Antti Hautalehto -dekkareihin perustuvaa poliisisarjaa tähdittää Mikko Leppilampi. Hän on rikoskomisario Hautalehto, joka ensimmäisellä kaudella tutki tiimeineen nuorten miesten hukkumistapauksia Porvoossa.

Toisen kauden kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Kakkoskaudella Hautalehdon kädet ovat täynnä rituaalimurhilta vaikuttavia karmivia kuolintapauksia. Toinen kausi julkaistaan C More -palvelussa alkuvuodesta 2024.

Sisäkuva
Mikko Leppilampi on rikoskomisario Antti Hautalehto Porvoon poliisissa.

Uudet Hautalehto-näyttelijät paljastettiin – ensimmäinen kuva julki



Tampere

Koskinen (2021- Ruutu)

Eero Aho tähdittää Tampereelle sijoittuvaa sarjaa, joka perustuu Seppo Jokisen kirjoihin. Eero on komisario Sakari Koskinen, joka tutkii työryhmänsä kanssa rikoksia Tampereen poliisin väkivaltarikosyksikössä.

Sisäkuva
Koskisen toinen kausi alkoi elokuvalla, joka perustui Seppo Jokisen kirjaan Vilpitön mieli 

Kolmannen kauden kuvaukset alkoivat lokakuussa 2022. Toinen kausi on katsottavissa kokonaan Ruutu-suoratoistopalvelussa.

Seuraa meitä somessa