fbq
Haluatko Miljonääriksi?

Haluatko miljonääriksi? -kilpailija luovuttaa 10 000 euron kohdalla, mutta arvaakin oikein – olisitko tiennyt vastauksen?

Päättelytaidoillaan pitkälle päässyt kilpailija luovuttaa, kun vesikauhuaiheinen kysymys nousee pakasta 11. toukokuuta nähtävässä jaksossa.

Haluatko miljonääriksi? -jaksossa 11. toukokuuta yrittäjä Lauri Mäkinen Järvenpäästä on päättänyt olla ensimmäinen  formaatin suomalainen kilpailija, joka lähtee kisasta miljoona euroa rikkaampana.

Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää jakson tapahtumia.

10 000 euron arvoinen kysymys aiheuttaa yrittäjälle kuitenkin päänvaivaa.

– Kuka kemisti ja mikrobiologi kehitti avustajiensa kanssa ensimmäisen rokotteen vesikauhuun eli raivotautiin? Antti Holma kysyy.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vastausvaihtoehdot ovat Marie Curie, Louis Pasteur, Alexander Fleming ja Alfred Nobel.

Lauri on päässyt tähän asti päättelytaidoillaan sekä käyttämällä kaikki kolme oljenkortta.

– Mä mietin ensin mun taktiikkavalinta tähän kysymykseen, kun tulee se ensimmäinen paikka, että myös pudotus on iso, että mä katon, mikä kysymys sieltä tulee. Ja jos mulla on tarpeeksi hyvä aavistus, jatkan edelleen riskillä, Lauri pohtii.

Lauri on vastannut oikein 7 000 euron arvoiseen kysymykseen. Jos hän vastaa väärin 10 000 euron arvoisen kysymykseen, hän lähtee kotiin 1 000 euron kanssa.

– Kun nämä nimet tähän napsahti, tunnistan kaikki. Muka osaan sulkea kaksi neljästä heti pois. En tiedä, luotanko siihen. Mä noudatan sitä taktiikkaa, minkä taoin päähäni. En lähde riskeeraamaan tässä kohtaa. Mä mieluummin pidän tuon 7 000, Lauri päättää.

– Se on sun oikeus, Antti summaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Haluatko miljonääriksi?
Lauri lähti mukanaan 7 000 euroa.

Antti antaa kuitenkin Laurille mahdollisuuden kokeilla vielä päättelytaitojaan, vaikka hän ei enää kyseistä summaa voikaan lunastaa.

– Olisin päätellyt, että Marie Curie se ei ole, koska hän on paremmin tunnettu eri asiasta, Lauri aloittaa päättelynsä.

Hän sulkee myös Alfred Nobelin ja Alexander Flemingin pois päättelytaidoillaan.

– Intuitio olisi sanonut Louis Pasteur. Todella toivon, että se on väärin. Mutta toisaalta on kiva olla oikeassa, Lauri pohtii.

Vastaus olisi ollut oikea. Lauri pudistelee päätään, ja toteaa, ettei asialle voi enää mitään.

Haluatko miljonääriksi? lauantaisin Nelosella ja Ruudussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa