fbq
20240201, Helsinki. Luottomies -elokuvan pressi. Kuvassa Antti Luusuaniemi.

Antti Luusuaniemi tapasi Hollywood-legendan - meni jäihin jännityksestä

Antti Luusuaniemen esikuvat ovat omasta lapsuudesta.

Luottomies-elokuva: All in -näyttelijä ja tuottaja Antti Luusuaniemellä on sosiaaliset taidot hallussa. Hän on supliikki keskustelija, joka on tuottajan työssään oppinut leppoisan small talkin lisäksi markkinointipuheet.

Vuosien takaa nousee yksi tilanne mieleen, jossa kissa oli viedä mieheltä kielen. Näyttelijä muistelee tapahtumavuodeksi 2010, sillä samoihin aikoihan hän kuvasi Lauri Nurksen elokuvaa Veijarit. Antti pääsi seurueensa mukana vuosittain järjestettäviin Tribecan elokuvajuhliin New Yorkissa. Takahuoneessa hän näki suuresti ihailemansa Oscar-näyttelijän Robert de Niron.

Euroviisuedustaja Henri Piispanen ei edes halunnut UMK:hon – voitto aiheutti pakokauhua

De Niron rooleista etenkin Kummisetä ja Kuin raivo härkä olivat tehneet Anttiin vaikutuksen ja hän päätti käyttää festareilla tilaisuuden hyväksi ja päästä juttusille tähden kanssa Kuin raivo härkä -elokuvasta, jonka tiesi olleen de Nirolle intohimohanke. Antti muistelee, ettei ohjaaja Martin Scorsese alkuun innostunut lainkaan leffasta. Siihen saattoi hyvinkin vaikuttaa se, että ohjaajasuuruus oli tuohon aikaan katkaisuhoidossa kokaiiniongelmansa vuoksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuin raivo härkä on älyttömän voimakas elokuva. De Niro tekee siinä näyttelijänä fyysisestikin ison muutoksen. Kun menin hänen luokseen jutellakseni elokuvasta, jäädyin, Antti muistaa.

Jake La Mottan rooli Kuin raivo härkä -elokuvassa on Robert de Niron mukaan hänen uransa vaikeimpia. Elokuva sai ensi-iltansa syksyllä 1980.

Kenelle tahansa olisi voinut käydä samoin, sillä takahuoneessa kärkkyi monia, jotka halusivat henkilökohtaisesti tervehtiä leffalegendaa.

– Sain kuitenkin kiitettyä elokuvasta ja kysyttyä, millaista sitä oli tehdä. Kuvaa tapaamisesta ei ole, koska minulle ei siinä tilanteessa tullut mieleenkään ottaa yhteiskuvaa. Olikohan selfiekuvia edes vielä olemassa, Antti pohtii.

Sarjamaratoneja tyttären kanssa

Yhdysvaltain-matka ei muutoinkaan sujunut vaatimattomassa seurassa. Samaisella reissulla Antti istui illallisella Hollywood-käsikirjoittaja John Hamburgin kanssa. Yksi hänen menestyksekkäimmistä töistään on vuonna 2004 ensi-iltansa saanut komedia Painajainen perheessä, jossa Robert de Niron lisäksi nähdään A-luokan tähdet Ben Stiller, Dustin Hoffman ja Barbra Streisand.

Dylan etsii uudessa deittirealityssä rakkautta pelkän kehonkielen avulla: "Se on hyvin voimakasta"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Keskustelimme elokuvabudjeteista. John kyseli, montako kuvauspäivää Veijarit-elokuvalla on. Sanoin, että 28 päivää ja budjetti on 1,5 miljoonaa. John vastasi siihen, että heidän budjettinsa on 100 miljoonaa ja kuvauspäiviäkin on sata, Antti naurahtaa.

Antin illalliskaverin John Hamburgin töihin lukeutuvat muun muassa Ben Stillerin Zoolander ja Asuntoloukku.

Painajainen perheessä -päätähti Ben Stiller lukeutuu Antin suosikkikoomikoihin, kuten tämän edesmennyt isä, näyttelijä Jerry Stiller

– Jerry on aivan huikea Seinfeld-sarjassa. Katsomme sitä tyttäreni kanssa. Taidamme olla nyt yhdeksännessä tuotantokaudessa. Kysyin Lunalta, mitä teemme, kun kaikki jaksot on katsottu. Aloitetaan alusta, hän sanoi. Emmehän me kuitenkaan muista mitään sarjan alun tapahtumista. Itse mietin, että voisimme siirtyä seuraavaksi Frendeihin, Antti kertoo.

Lapsuuden suosikit esikuvina

Antin lahjakkuus ei jää näyttelemiseen ja markkinointiin. Hän on myös käsikirjoittajana komiikan taituri, josta esimerkkinä Ylellä kolme tuotantokautta esitetty Luottomies-sarja.

Televisiosarjaa työpari Luusuaniemi ja Kari Ketonen on käsikirjoittanut vuorotellen, ja ensimmäisessä Luottomies-elokuvassa heillä oli selkeä työnjako.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Minä keräsin rahat, Kari teki sisällön, Antti toteaa.

Hauskuttaja Janne Katajan tunnustus: Vaikeat ajat haastavat jaksamaan

Komiikassa Antilla on esikuvia, joista suuri osa liittyy omaan lapsuuteen.

– Lapsena katsoin tosi paljon Vesa-Matti Loirin töitä ja Heikki Kinnusen sarjoja. Heidän lisäkseen ihailen Leo Lastumäkeä, Erkki Saarelaa sekä tietysti Pirkka-Pekka Peteliusta ja Aake Kallialaa, Antti kertoo.

 

Luottomies-elokuva: All in saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 16. helmikuuta.

Seuraa meitä somessa