fbq
20220824 Helsinki. Anna Eriksson.Aiemmin laulajana tunnetun Erikssonin ohjaama, käsikirjoittama, leikkaama ja tuottama toinen kokopitkä elokuva saa maailman ensi-iltansa arvostetuilla Locarnon elokuvajuhlilla elokuussa.Elokuvan Suomen ensi-ilta on syyskuussa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla Helsingissä.ERIKSSONIN esikoiselokuva M yllätti vuonna 2018 suomalaisen yleisön. Laulajana ja viihdetaiteilijana tunnettu Eriksson esittäytyi kokeellisen, kunnianhimoisen taide-elokuvan tekijänä ja sai heti kansainvälistä huomiota.Elokuva pääsi kriitikkojen kilpasarjaan muun muassa maineikkailla Venetsian filmijuhlilla. Prahan, Wienin ja Chicagon elokuvajuhlilla M-elokuva myös palkittiin.Eriksson näytteli itse pääroolin M-elokuvassa, joka kuvaa näyttelijälegenda Marilyn Monroen traagisia viime vuosia monella tasolla.Uudessa W-elokuvassa Eriksson näyttelee jälleen pääroolin, ja hänen roolihahmonsa on sairas ja varttunut nainen nimeltään Eurooppa.Anna Erikssonin uutuuselokuva valittiin arvostetuille elokuvajuhlille – poseeraa hurjissa promokuvissa alastomana sähkötuolissaLaulajana ja elokuvaohjaajana tunnetun Anna Erikssonin W-nimeä kantava psykologinen dramaelokuva on valittu elokuussa järjestettäville Locarnon elokuvajuhlille.Filmikamarin tiedotteessa kerrotaan, että elokuva saa maailmanensi-iltansa kyseisillä elokuvajuhlilla. Suomessa se esitetään ensimmäisen kerran syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla.Elokuvan synopsis kuuluu seuraavalla tavalla.kuva: juha metso *** Local Caption *** © juha metso All Over Press

Anna Erikssonilta uusi hämmentävä elokuva – tällainen se on

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt tukea myös muun muassa Sisu 2 -elokuvalle.

Suomen elokuvasäätiön hallitus on myöntänyt helmi-maaliskuussa yli kahdeksan miljoonaa euroa tukea 136 hakemukselle.

Tuotantoon lähtee muun muassa kansainvälistä menestystäkin saavuttaneen, Jalmari Helanderin ohjaaman Sisu-elokuvan jatko-osa Sisu 2. Ohjaajaksi ja käsikirjoittajaksi on jälleen merkitty Helander. Toimintaelokuva on saanut tuotantotukea 950 000 euroa.

Myös laulajana ja ohjaajana tunnettu Anna Eriksson on saanut tuotantotukea uudelle elokuvalleen nimeltään E. Tukea on myönnetty 130 000 euroa. E-elokuvan kerrotaan käsittelevän nykyihmisen sielullista yksinäisyyttä ja luovan modernin myytin aikamme suurimmasta tragediasta. 

Anna Eriksson poseeraa elokuvansa promokuvassa alasti sähkötuolissa – katso kuvat!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tarinassa ympäröivä todellisuus on muuttunut autiomaaksi. Sen armoille joutuneet ihmiset yrittävät sopeutua tilanteeseen. Autiomaassa vaeltavien päähenkilöiden suurimpana uhkana ovat heidän omat kaksoisolentonsa, jotka pyrkivät tuhoamaan itsensä alkuperäisversion. Näin ne pääsevät siirtymään Metaversumiin, merkitysten ja symbolisen vaihdon ulottumattomiin.

Lisäksi 30 000 euroa kehittämistukea sai islantilaiskirjailija Satu Rämön menestysdekkariin perustuva Hildur-draamasarja sekä Häjyt 2 -elokuva, jolle lankesi 500 000 euron tuotantotuki.

Häjyt-elokuva päivitetään 2020-luvulle − tällainen on jatko-osa

 

Seuraa meitä somessa