King Richard - Elokuvateattereissa

Tennistähdet Venus ja Serena Williams Katson haastattelussa: "Katsomme meistä tehtyä elokuvaa kyyneleet silmissä"

Venus, 41, ja Serena Williams,40,  sisarukset, joiden menestystä ei kukaan osannut tennismaailmassa odottaa, ovat saaneet nyt myös oman elokuvansa. 

Elokuvateattereissa parhaillaan pyörivä King Richard: Williamsien tarina kertoo ensisijaisesti tennistähtien isän Richard Williamsin tarinan ja kuinka hän nosti ensin Venuksen, sitten Serenan aiemmin hyvin elitistiseksi ja valkoiseksi koetun lajin huipulle. 

Serena ja Venus Williams seisovat sataprosenttisesti elokuvan takana ja ovat myös sen tuottajia. Sisarukset olivatkin vahvasti mukana elokuvan teossa.

- Olemme kumpikin todella kiitollisia ja otettuja tästä elokuvasta. Koko elokuvaa tehnyt tiimi on tukenut tätä meidän tarinaamme, emmekä meinaa vieläkään uskoa tätä todeksi, Serena Williams sanoo hymyillen.

- Uskon ihmisten näkevän meistä ja perheestämme täysin uuden puolen tämän elokuvan myötä. Yhtälailla kuin tämän elokuvan tekeminen oli monelta suuri ponnistus ja se jää monelta huomioimatta, samalla tavalla me ja perheemme teimme paljon asioiden eteen, jotta asioita tapahtuisi. Unelmien eteen pitää tehdä töitä, Serena sanoo. 

Demi Singleton näyttelee elokuvassa Serena Williamsia ja Saniyya Sidney Venus Williamsia. 

Los Angelesin Comptonista maailman huipulle nousu ei ollut heille mikään itsestäänselvyys.

- Elokuva kertoo varsinkin Venuksen tarinan, sillä hän kävi läpi paljon asioita edetessään peleissä. Hän oli ensimmäinen musta pelaaja niissä kuvioissa, ja hän oli hyvin vahva raivatessaan tietä minulle, Serena kertoo.

- Ihmiset ymmärtävät nyt meidän menestyksemme jälkeen, miten suuri vaikutus sillä on, mutta jos Venus ei olisi tehnyt kaikkea ennen minua, en minäkään olisi menestynyt. Hän on hyvin vaatimaton, eikä ota kunniaa siitä. Mutta hän oli se, joka räväytti ovet auki minulle, ja minun piti vaan mennä niistä sisälle. Minua ei olisi ilman häntä, enkä olisi pystynyt saavuttamaan kentällä mitään ilman häntä, Serena sanoo vakavana.

Richard Williamsin roolissa nähdään Will Smith.

Me kasvoimme Comptonissa, mutta meillä oli kaikki mitä tarvitsimme ja enemmänkin. Ihan sama mistä tulet, kun vain uskot itseesi.

Sisarusten välinen side on kova. Perheen merkitys on ollut suuri heidän uransa rakentamisessa. 

- On niin hienoa jakaa koko maailman kanssa se, miten paljon isämme merkitsee meille ja kuinka paljon hän on tehnyt meidän eteen. Vanhempamme ovat olleet mukana kaikessa. 

Siskomme (Isha Price) oli myös mukana tuottamassa elokuvaa ja mukana jokaisena kuvauspäivänä. Myös äitimme oli mukana vahvasti siskomme Lyndrean kanssa, ja olemme kaikki todella ihmeissämme miten hieno tästä tuli, Serena hehkuttaa lopputulosta.

- Olemme siskoni kanssa ihmeissämme siitä, kuinka todelliselta elokuva tuntuu, ja katsomme sitä joka kerta kyyneleet silmissä. Pienimmätkin yksityiskohdat on mietitty, ja kaikki on niin hyvin tehty.

Ei tarvitse olla tennisspesialisti katsoakseen elokuvaa, sillä sen viesti on ihan jossain muualla kuin pelaamisessa. 

- Haluan ihmisten näkevän tämän elokuvan ja ymmärtävän, että mikä vain on mahdollista. Itseensä pitää uskoa. Ei saa pelätä asettaa korkeita tavoitteita. On myös tärkeää ymmärtää, mikä on perheen voima, sillä yhdessä voi tehdä vielä enemmän. Me kasvoimme Comptonissa, mutta meillä oli kaikki mitä tarvitsimme ja enemmänkin. Ihan sama mistä tulet, kun vain uskot itseesi.


Teksti: Semira Ben-Amor Kuvat: All Over Press, Warner Bros27.11.2021 04:00
Katso myös
Katso tapasi supertähti Will Smithin – näyttelee Serena ja Venus Williamisin isää King Richard -elokuvassa: "Haluan suojella omia lapsiani samalla tavalla"
Will Smith paljastaa mielenterveysongelmansa tv-sarjassaan: "Olen harkinnut itsemurhaa"
Elokuva-arvostelu: Disneyn uutuuselokuva Encanto ilahduttaa musiikillaan
Elokuva-arvostelu: Uusin Ghostbusters-elokuva kumartaa 1980-luvulle
Elokuva-arvostelu: The Card Counter on uusi taidonnäyte Taksikuskin käsikirjoittajalta
Arvostelussa uusi Bond-elokuva: No Time to Die on emotionaalinen vuoristorata
Elokuva-arvostelu: Omerta 6/12 on kallis ja kunnianhimoinen epäonnistuminen
Arvostelussa Sorjonen-elokuva: kotimainen toimintatrilleri osuu kerrankin maaliin
Arvio: Tällainen on pitkään odotettu Syke-elokuva