Sorjonen

Suosikkisarja palaa elokuvana: Sorjonen jahtaa sarjamurhaajaa

Suosittuun rikossarjaan perustuva Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva tulee valkokankaille syksyllä 2021. 

Rikostutkija Kari Sorjonen kohtaa uransa vaikeimman tapauksen, kun Pasilan juna-aseman betoniseinästä löytyy verellä maalattu muraali, joka esittää Suomen tunnetuinta sarjamurhaajaa Lasse Maasaloa. Kuvan viereen on kirjoitettu teksti Tehdään maailmasta parempi paikka”. Samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa leviää kylmäävä kysely henkilöistä, joita ilman maailma olisi parempi paikka. Kun ensimmäinen ruumis löytyy, on selvää, että joku on ottanut oikeuden omiin käsiinsä. Rikostutkija Kari Sorjosen on löydettävä Tuomariksi itsensä nimennyt henkilö, mutta hän joutuu huomaamaan, että jotkut tapaukset menevät ihon alle. 

Sorjonen painii mielenterveytensä kanssa

Tapauksen tekee Sorjoselle erityisen haasteelliseksi hänen omat mielenterveysongelmansa, joiden kanssa hän kamppailee. 

– Olen otettu, että pääsin jatkamaan Kari Sorjosen tarinaa vielä elokuvan verran. Paremmat tuotannolliset resurssit ja aika auttoivat keskittymään Sorjoseen ja syventämään hahmoa entisestään. Yleisölle Kari tarjoaa varmasti uusia puolia, koska monisyisestä hahmosta riittää kyllä ammennettavaa. Jännityksellä odotan katsojien reaktioita ja toivon, että Sorjonen onnistuu jälleen kerran viihdyttämään ja herättämään ajatuksia, tällä kertaa valkokankailla, sanoo Sorjosen roolista tunnettu Ville Virtanen.

Elokuvassa on monia tuttuja kasvoja Sorjonen-sarjasta, kuten Anu Sinisalon esittämä Lena Jaakkola. 

Myös elokuva Netflixiin

Sorjosta tehtiin tv-sarjana kolme tuotantokautta, jotka esitettiin 2016–2020. Sorjonen: Muraalimurhat saa ensi-iltansa 27.10.2021. Juuso Syrjän ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Ville Virtasen lisäksi Anu Sinisalo ja Sampo Sarkola. Mukana on myös muita tuttuja kasvoja sarjasta, kuten Lenita Susi, Olivia Ainali, Kristiina Halttu ja Johan Storgård. 

Palkittu sarja pääsi Netflix-levitykseen ensimmäisenä suomalaisena originaalisarjana, ja myös elokuvaa esitetään laajalti kansainvälisesti suoratoistojätin kautta.

Sorjosen suosio on ollut iloksemme niin suurta kotimaassa ja maailmanlaajuisesti, että halusimme tuottaa ison elokuvatarinan isolla kankaalla. Sorjonen: Muraalimurhat on tiettävästi ainoa kotimainen elokuva, joka tullaan esittämään kaikkialla maailmassa USA:sta Australiaan, siitä meillä on jo sopimukset olemassa, tuottaja Matti Halonen sanoo.


Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: Kimmo Korhonen/Fisher King18.06.2021 05:00
Katso myös
Elokuva-arvostelu: Uusi Pixar-animaatio polskii Välimeren auringossa
Elokuva-arvio: Opettajat etsivät elämälaatua pullosta
Elokuva-arvostelu: Cruella on hykerryttävä esiosa dalmatialaistarinoille
Elokuva-arvio: Rakkautta pandemian varjossa
Elokuvaesittely: Indiana Jonesin tekijä ohjasi modernin kummitustalojännärin
Elina Knihtilä hurmaa Dome Karukosken brittitrillerissä