Ensi-ilta-arvostelu: Rennyn ripulikomedia alittaa kaikki rimat

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily *

Jos sitä ei etukäteen tietäisi, olisi vaikea uskoa, että Luokkakokous 3 on juuri Renny Harlinin ohjaama. Komediasaagan kolmas osa näyttää tismalleen samalta kuin edeltäjänsä, ja piehtaroi yhtä suurella antaumuksella huumorialtaassa, joka on täytetty kakka- ja kikkelivitseillä, homofobisella läpällä sekä pissan ja pierun yliannostuksella. 

Eräänalainen rimanalitus kuitenkin saavutetaan ällistyttävän naisvihamielisellä synnytyskohtauksella, jossa eritteet lentävät kuin kauhuleffassa, sekä kohtauksessa, jossa ripuloidaan kahden seksiä vonkaavan ruotsalaisen naisen päälle. Jep, tämä on se leffa, jolla Renny tekee suuren paluunsa Suomeen 35 vuoden jälkeen. Ja kuin tätä alleviivatakseen, mukana on kohtaus, jossa pankkikortin pin-koodiksi ilmoitetaan 1986 – vuosi, jolloin Renny ja Markus Selinin julkaisivat Jäätävän poltteen. Elokuvan, joka näyttää Luokkakokous 3:en rinnalla mestariteokselta.

Itse tarina on yksi yhteen tanskalaisen alkuperäisleffan kanssa. Pääosakolmikko lähtee sinkkuristeilylle saadakseen jälleen kerran pesää kaverille ja ottaa mukaan tämän rullatuoliin sidotun isän. Tapahtumat laivalla ja sitä seuraavissa ristiäisissä muistuttavat etäisesti yhteensidottua elokuvaa, vaikka periaatteessa kyse on jätehuumorin rakastajien valitut palat -kohtauskokoelmasta.

Komedia. O: Renny Harlin. N: Sami Hedberg, Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa. (Suomi 2021). 104 min.

Nyt elokuvateattereissa.


Teksti: Tuomas Riskala I Kuva: Nordisk Film28.07.2021 09:00
Katso myös
Renny ja Johanna Harlinin elämästä kuvataan tosi-tv-sarja
Renny Harlin avittaa kihlattunsa näyttelijän uraa: Johannalla on tie auki tähtiin
Ensi-ilta-arvostelu: Rennyn honkkarirymistelyssä vietetään jouluaattoa ruumishuoneella
Elokuva-arvostelu: Rennyn ryöstöleffa on piinallinen pannukakku
Paluu ohjaamaan Suomeen oli Rennyn unelmien täyttymys