Encanto

Katso traileri: Uudessa Disney-animaatiossa Mirabel etsii erityistaitoaan taianomaisessa Encantossa

Uuden Encanto-animaation päähenkilönä on aivan tavallinen Mirabel, joka asuu poikkeuksellisen perheensä kanssa taianomaisessa talossa lumotussa kaupungissa.

Walt Disney Animation Studiosin uutuusanimaatio Encanto kertoo erikoislaatuisesta Madrigalin perheestä, joka elää piilossa Kolumbian vuorilla taianomaisessa talossa, Casa Madrigalissa, ja eloisassa kaupungissa, ihmeellisessä lumotussa paikassa nimeltä Encanto. Stephanie Beatriz antaa äänensä Mirabelille, tavalliselle 15-vuotiaalle tytölle, joka etsii paikkaansa perheensä sisällä.

Encanto on siunannut Madrigalin perheen jokaista lasta ainutlaatuisella erikoislahjalla aina supervoimista kykyyn parantaa. Jokaista, paitsi yhtä: Mirabelia. Mutta saatuaan selville, että Encantoa ympäröivä taika on vaarassa, Mirabel päättää, että hän – ainoa tavallinen Madrigal – saattaa olla poikkeuksellisen perheen ainoa toivo.

Uudessa trailerissa kuullaan elokuvan alkuperäislaulu Colombia, mi encanto. Sen esittää 17-kertainen Grammy- ja Latin Grammy-voittaja, laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä Carlos Vives, joka on kotoisin Santa Martasta, Kolumbiasta. Muuten elokuvan lauluista vastaa Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Vaiana).

Encanto-elokuvan ovat ohjanneet Byron Howard (Zootropolis – eläinten kaupunki, Kaksin karkuteillä) ja Jared Bush (Zootropolis – eläinten kaupunki). Apulaisohjaajana on toiminut Charise Castro Smith. Bush ja Castro Smith ovat tehneet elokuvan käsikirjoituksen. Elokuvantekijät matkasivat Kolumbiaan taustatutkimusta varten, ja heitä auttoi asiantuntijakonsulttien ryhmä koko tuotannon ajan.  

Animaatioelokuvan muissa äänirooleissa ovat mm. María Cecilia Botero, Wilmer Valderrama, Adassa, Diane Guerrero, Mauro Castillo, Angie Cepeda, Jessica Darrow, Rhenzy Feliz ja Carolina Gaitan. Elokuvan ovat tuottaneet Clark Spencer ja Yvett Merino

Encanto elokuvateattereissa marraskuussa 2021.


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: 2021 Disney26.07.2021 09:30
Katso myös
Katso traileri: Disneyn ja Pixarin uutuusanimaatio Luca Disney+-palveluun kesäkuussa
Meri ja myytit inspiroivat Lucan ohjaajaa Enrico Casarosaa
Elokuva-arvostelu: Uusi Pixar-animaatio polskii Välimeren auringossa
Pertsan ja Kilun ohjannut Taavi Vartia: "En koe tekeväni elokuvaa vain lapsille"
Ensi-ilta-arvostelu: Tutut pojanviikarit saavat arvoisensa seikkailun
Ensi-ilta-arvostelu: Salapoliisit turvautuvat rukoukseen
Ruso-sieni suojelee uudessa animaatiosarjassa metsää ystäviensä kanssa
Pelle Hermannista tehdään elokuva – pääosassa Vesa Vierikko