Fast & Furious 9

Fast & Furious-tähti Nathalie Emmanuel: “En oikeasti omista ajokorttia!”

Game of Thrones -sarjan myötä maailmantähdeksi noussut brittinäyttelijä Nathalie Emmanuel näyttelee jo kolmannessa Fast & Furious-leffassaan.

Nathalie Emmanuel, 32, pääsi mukaan F&F- perheeseen vuonna 2015  Fast & Furious 7 -leffassa. Keskiviikkona sai ensi-iltansa jo yhdeksäs F&F-toimintaelokuva. Nathaliella on niissä tietokonehakkeri Megan Ramseyn rooli.

– Olin muistaakseni 11- tai 12-vuotias, kun näin ensimmäisen Fast & Furious-elokuvan. Olin silloin innoissani, kuinka erilainen elokuva oli muihin sen aikaisiin verrattuna. Näin elokuvan kaverini luona, ja muistaakseni vanhempani eivät antaneet lupaa, Nathalie kertoo nauraen.

Michelle Rodriguez oli mielestäni maailman siistein hahmo. Supernainen, joka on vahva ja tekee asiat tyylikkäästi, hän muistelee.

Nyt Nathalie on itse mukana huippusuositussa toimintaelokuvasarjassa. Hänen roolinsa tietokonehakkerina eroaa todella paljon hänen Game of Thrones-roolistaan Daenerys Targaryenin tulkkina ja neuvonantajana Missandeina.

– Roolit ovat hyvin erilaiset, mutta niitä yhdistää oma, rakennettu perhe. Perheen merkitys varsinkin Fast & Furious-elokuvissa on ilmiselvää. Mikään voima ei riko perhettäsi, vaikka kyse ei olisikaan verisiteistä.

Nathalie Emmanuel  (vas.) näyttelee nykyään lapsuuden idolinsa Michelle Rodriguezin rinnalla Fast & Furious-leffoissa.

Ympäri maailmaa kuvatut F&F-elokuvat ovat monen näyttelijän unelma. Leffoja on kuvattu kymmenissä paikoissa, ja se tuo kaikille mukana olleille lisäkokemuksia ja muistoja.

– Todellakin, yksi tämän ammatin eduista on uusien mielenkiintoisten ihmisten tapaaminen sekä uusien maiden ja kaupunkien näkeminen. Pääsin Abu Dhabiin kuvaamaan F&F7- elokuvaa, ja se oli maaginen paikka, jonne haluan päästä takaisin, Nathalie sanoo.

– Nyt täytyy myöntää, että kaikki tämän uuden elokuvan kohtaukset tehtiin minun kohdallani Lontoossa.  Asun siellä, joten se oli minulle helppoa, mutta en päässyt mihinkään muihin elokuvan lokaatioihin. Enkä valita tästä ollenkaan, sillä Lontoo on ehdottomasti yksi maailman hienoimmista paikoista. Rakastan kaupunkia sataprosenttisesti, oikeasti.

Automatkailua Euroopan halki Nathalielta on kuitenkaan turha odottaa.

– Haha, minullahan ei siis vieläkään ole ajokorttia, kuten ei F&F-roolihahmollanikaan. Menin ajokouluun aikoinaan, mutta ajokortin ajaminen maksaa paljon. Ei minulla ole ollut siihen aiemmin rahaa tai aikaa.  Nyt olen miettinyt ottavani kurssin ja vihdoinkin hoitavani asian kuntoon, hän sanoo.

– Osaan itse asiassa ajaa autoa, mutta en vain saa ajaa ihan laillisesti. Eli en siis voi ajaa, koska tarvitsen sen kortin, joka antaa minun luvan ajaa laillisesti, ilman turhia pidätyksiä, hän sanoo.

Fast & Furious 9 nyt elokuvateattereissa.

 


Teksti: Semira Ben-Amor, Los Angeles I Kuvat: Universal Studios03.07.2021 01:00
Katso myös
Fast & Furious-tähti Jordana Brewster: "Meistä on 20 vuodessa kasvanut oikea elokuvaperhe"