Gunpowder Milkshake - Netflix

Elokuvaesittely: Äiti ja tytär ovat tappava kaksikko Netflixin feministisessä toimintaleffassa

Naissalamurhaajista kertovat toimintatrillerit, kuten Luc Bessonin ohjaama Anna (2019) ja Jessica Chastainin tähdittämä Final Target (Ava, 2020) ovat epäonnistuneet viime vuosina surkeasti. Nyt Netflix julkaisee aiheesta oman versionsa. Gunpowder Milkshaken päähenkilö on vajaa kolmekymppinen Sam, joka työskentelee Firma-nimiselle rikollisjärjestölle. Myös Samin äiti Scarlett oli Firman palveluksessa, kunnes joutui pakenemaan ja jättämään tyttärensä 15 vuotta sitten. 

Äitinsä paikan ottanut Sam on Firman nykyinen luottotappaja, joka joutuu erään keikan yhteydessä valitsemaan pysyykö hän uskollisena työnantajalleen vai pelastaako viattoman 8-vuotiaan Emilyn. Kun Sam päättää säästää tytön hengen, julistaa hän sodan Firmalle. Lopulta Sam ja Emily löytävät turvapaikan Scarlettin ja tämän asesisarten luota.

Gunpowder Milkshaken näyttelijäkokoonpano on varsin nimekäs. Samia esittävä Karen Gillan on tuttu muun muassa Jumanji- ja Guardians of the Galaxy -seikkailuleffoista. Scarlettina nähdään puolestaan Game of Thrones -tähti Lena Headey ja tämän kollegoina Angela Bassett (Strange Days, 9-1-1), Carla Gugino (The Haunting of Hill House) ja Michelle Yeoh (Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme). Firman pomona murisee puolestaan Paul Giamatti (Billions, Sideways).

Erityisen kiinnostavaksi elokuvan tekee kuitenkin sen ohjaaja Navot Papushado. Israelilainen Papushado herätti huomiota Aharon Keshalesin kanssa ohjaamallaan kauhufilmillä Rabies (2010) ja sitä seuranneella kostotrillerillä Big Bad Wolves (2013), jonka Quentin Tarantino nimesi vuoden parhaaksi elokuvaksi. Seuraavaksi kaksikko ohjaa vuoteen 1946 sijoittuvan ja vahvoilla spagettilänkkärivaikutteilla ladatun sotatoimintadraaman Once Upon a Time in Palestine.

Toiminta. O: Navot Papushado. N: Karen Gillan, Lena Headey, Angela Bassett, Carla Gugino, Michelle Yeoh, Paul Giamatti. (Ranska/Saksa/USA 2021). 114 min.

Katsottavissa Netflixissä 14. heinäkuuta lähtien.


Teksti: Tuomas Riskala I Kuva: Netflix14.07.2021 04:00
Katso myös
Elokuva-arvostelu: Zombit valtaavat Las Vegasin
Elokuva-arvostelu: Isä hakee oikeutta rankassa espanjalaistrillerissä
Elokuva-arvostelu: Amy Adams todistaa murhan hitchcockilaisessa trillerissä
Ensi-ilta-arvostelu: Rennyn honkkarirymistelyssä vietetään jouluaattoa ruumishuoneella