fbq
Remonttihommien lisäksi Sofialla ja Atella on luvassa käräjöintiä, sillä he ovat haastaneet Sofian entisen miehen kunnianloukkauksesta käräjille. Asian pääkäsittelypäivä on vielä avoinna.

Sofia Virran kohuremontti: tällaisen lapun Atte-rakas laittoi rappukäytävään

Vaikka asukkaat ovat jo viiden kuukauden ajan kuunnelleet raskaiden piikkaus- ja jyrsinlaitteiden ääniä, loppua ei vielä ole näkyvissä.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta, 33, ja hänen miesystävänsä Atte Ailio tekevät mittavaa huoneistoremonttia Helsingissä sijaitsevassa uudehkossa asuinhuoneistossa.

Nyt taloyhtiön asukkaat ovat lopen kyllästyneitä pariskunnan remonttiin, joka ei tunnu loppuvan koskaan.

– Remonttia on kestänyt jo viisi kuukautta, ja asukkailta alkaa olla kärsivällisyys lopussa, Seiskalle kerrotaan.

– Meillä oli taannoin yhtiökokous, ja siellä puhuttiin harvinaisen suoraan ja isoilla kirjaimilla, Seiskalle kerrotaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lue lisää: Sofia Virran ökyremontista repesi raivo

Sofia Virta ja Atte Ailio ovat remontoineet yhteistä kotiaan kohta jo puoli vuotta. Kyseessä on harvinaisen hulppea kattohuoneisto.

Remontti jatkuu

Sofian Atte-puoliso osallistui yksin yhtiökokoukseen ja yritti parhaansa mukaan pahoitella remontista aiheutuvaa haittaa.

– Yhtiökokouksen tunnelma oli harvinaisen jäätävä, Seiskalle huokaistaan.

Pian yhtiökokouksen jälkeen taloyhtiön rappukäytävään ilmestyi sovitteleva ilmoitus, jossa Atte kirjoitti tarkemmin melua aiheuttavista remonttitöistä.

Vaikka asukkaat ovat jo viiden kuukauden ajan kuunnelleet raskaiden piikkaus- ja jyrsinlaitteiden ääniä, loppua ei vielä ole näkyvissä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Saneerauksen valmistumisen ajankohta on vahvistettavissa ikävä kyllä vasta, kun huoneistoportaan valmistumis- ja asennusaika on saatu toimittajalta.

Kipakan yhtiökokouksen jälkeen Atte laittoi rappukäytävään ilmoituksen, jossa hän selvitteli remonttiaikatauluja. Viestissään hän pahoitteli, kuinka valmistusajankohta on edelleen epäselvä.

Tiuski toimittajalle

Atte on arvioinut laatimassaan ilmoituksessa, että saneeraustyöt tehdään ”mahdollisimman pientä melu-, pöly- tai muita haittoja aiheuttaen”.

Samalla ilmoituksessa kerrotaan, ettei melua aiheuttavia työvaiheita aloiteta ennen kello 9:ää.

– Tämä taloyhtiö ei ole edes kovin vanha, joten ihmettelen, miksi Sofian ja Aten pitää vetää koko huoneisto betonipinnalle. Eihän se voi olla edes kovin ympäristöystävällistäkään, taloyhtiön asukas hämmästelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seiska tavoitti Aten, mutta ilmeisesti remontti on uuvuttanut myös hänet, sillä mies ei ollut juttutuulella.

– Ottakaa asioista selvää, Atte tiuskaisi ja paiskasi Seiskan toimittajalle luurin korvaan.

Vihreiden puoluejohtaja ei vastannut Seiskan tiedusteluun lainkaan.