fbq

Tiedotteen julkaissut Roope Salminen huolissaan: "Olen tehnyt raskaan päätöksen"

Viihteen monitoimimies kertoo uusista toimintatavoistaan.

Näytteljä, juontaja ja laulaja Roope Salminen, 34, tekee ryhtiliikkeen nuorison puolesta.

Roope Salminen on ollut harmissaan uutisissa olleista Pisa-tuloksista, jotka puhuvat karua kieltä Suomen lasten ja nuorison koulumenestyksestä. Viihteen moniammattilainen päättääkin vaikuttaa asiaan omalta osaltaan. Hän julkaisi asiasta tiedotteen omalla Instagram-tilillään.

– Tiedote: Pisa-tulosten romahduksesta luettuani olen tehnyt raskaan päätöksen. Tiedostan asemani vallankäyttäjänä sosiaalisessa mediassa, joka on nuorten pääasiallinen kirjoitus- ja lukualusta. Minulla on yli satatuhatta seuraajaa. Se tuo mukanaan valtaa, valta taas tuo mukanaan vastuuta, Roope kirjoittaa päivityksessään.

Roopella on Instagramissa tällä hetkellä yli 105 000 seuraajaa. Lisäksi hän tavoittaa median ja oman podcastinsa kautta lukuisia muita henkilöitä. Aiemmin Roope ei ole panostanut kirjoitustensa kielioppeihin tai ulkoasuun juuri ollenkaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Siispä olen päättänyt, kaikkien näiden vuosien jälkeen, alkaa tästä päivästä alkaen käyttämään sosiaalisessa mediassa suuria alkukirjaimia ja kunnollista äidinkieltä. Tästä tulee raskas matka, mutta olen valmis sen taittamaan. Paremman tulevaisuuden ja suomalaisten lasten puolesta. Tiedote päättyy.

Roope Salminen julkaisi hämmentävän viestiketjun: "Jos et halunnut loukata, niin mitä sitten halusit?"

"Tästä se oli kiinni"

Roope on unohtanut aiemmista somepäivityksistään lähes järjestelmällisesti isot alkukirjaimet ja pilkut. Nyt hän lupaa petrata asiassa ja näyttää esimerkkiä nuorisolle. Kommenteissa otettiin somemuutos vastaan sydämellisesti.

Kielipoliisi kiittää. Rakkaan suomen puolesta! kirjoitti uutisankkuri Tommy Fränti.

Nyt Suomi lähtee nousuun! Tästä se oli kiinni, iloitsi juontaja Christoffer Strandberg.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hienoa Roope. Pidän tavastasi ilmaista huolesi, sekä siitä, että otat vastuuta myös muista. Jatkakaamme tärkeällä tiellä, kommentoi Kaisa Liski.

Seuraatko fitness-influensseria Instagramissa? Roope Salmiselta terävä ulkonäköön keskittyvä huomio