fbq
20210909, Helsinki. Vain elämää 2021 pressitilaisuus Kalastajantorpalla. Kuvassa Anssi Kela.

Järkyttävä tapahtumaketju! Huijari esitti Anssi Kelaa – uhri otti kymmenien tuhansien pankkilainan

Artistin kylmäävä ulostulo sisältää vakavan varoituksen.

Laulaja-lauluntekijä Anssi Kela, 51, jakoi järkyttävän tapahtumaketjun julkisuudessa.

Anssi kertoo erään seuraajansa joutuneen jälleen verkkohuijarin ansaan. Vajaat pari vuotta sitten, keväällä 2022, tapahtui jo yksi vastaava tapaus, kun Anssin seuraajalta oli nyhdetty valtava summa rahaa vilpillisin keinoin.

Nyt sama törkeä temppu on toistunut. Anssi kertoo asiasta tuoreessa Instagram-päivityksessään.

Artisti käy läpi tyypillisen somehuijauksen kulkua. Aluksi valeprofiilista otetaan yhteyttä ja esitetään, että viestin takana on laulaja itse. Anssi sanoo, että mikäli viesteihin vastaa, niihin alkaa tulla myös tunnetta mukaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Feikki-Anssi lähettää keskusteluun kuvia todisteeksi, että se todellakin olen minä. Myöhemmin paljastuu, että kuvat on kaivettu sometileiltäni tai muualta internetistä. Kun kiva fiilis ja luottamus on saavutettu, alkaa seuraava vaihe: rahan pumppaus, hän kirjoittaa kuvatekstissä.

Anssi mainitsee  pari vuotta sitten käyneen tapauksen ja kertoo sitten uusimmasta.

Nyt olen viestitellyt toisen uhrin kanssa. Molemmat vedätykset perustuivat täysin samaan tarinaan: minulle oli tulossa kultaharkkolähetys, jonka kuljetus- ja tullimaksut olisi pitänyt maksaa, mutta satuin juuri olemaan USAssa, josta käsin asiaa ei voinut hoitaa. Voisiko uusi ystäväni/rakkaani maksaa? Palauttaisin rahat jahka olisin takaisin kotona.

Simo Silmu joutui keskelle poliisitutkintaa: "Pistää vihaksi!"

Anssin nimissä tehtiin toinen törkeä huijaus.

Kymppitonnien menetykset

Anssi toteaa, että luettuna tällä tavalla tarina kuulostaa absurdilta, mutta hän muistuttaa, että huijausta on edeltanyt hyvin taitava tunteisiin vetoaminen. Tästä syystä puijaus on mennyt läpi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tiedän nyt ainakin kaksi uhria, jotka ovat menneet maksamaan näille huijareille kymmeniä tuhansia euroja. Kuka tietää, kuinka moni muukin on langennut samaan ansaan — huijauksia tehdään luonnollisesti monen muunkin artistin ja julkisuuden henkilön nimissä. 

Anssi sanoo, että molemmista tapauksista on tehty rikosilmoitukset, mutta hän pitää epätodennäköisenä, että tekijät saataisiin vastuuseen teoistaan tai että rahat saataisiin takaisin. Hän pyytää seuraajiaan olemaan valppaina. Anssi muistuttaa, ettei koskaan viestittele seuraajilleen.

Jos silti uskot keskustelevasi oman suosikkiartistisi kanssa, niin pyydäpä numero, johon voit hänelle soittaa. Tai ehdota videopuhelua. Eikö olekin vähän outoa, kun nuo eivät jostain syystä onnistukaan? Surettaa, kun nimissäni tehdään rikoksia. Aidon IG-tilini tunnistaa sinisestä symbolista. Muut ovat huijauksia, hän vielä painottaa.

Näet koko tekstin halutessasi täältä.

Nelli Matula jyrähtää ikävästä ilmiöstä: ”F*ck them”

Yleinen ilmiö

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yleistyneet verkkohuijaukset sekä valeprofiilit ovat olleet lukuisten julkisuudenhenkilöiden riesana viime vuosien aikana.

Monet julkkikset ovatkin varoitelleet fanejaan Anssin tapaan huijareista.

Kyösti Mäkimattilalla inhottava ongelma: ”On sairasta”

Lola Odusoga varoittaa seuraajiaan vaarallisesta trendistä - ''tää koskettaa lähes kaikkia julkkiksia''