fbq
Pariisin olympialaiset 2024: Jani Sievinen, Shawn Huff, Oona Tolppanen.

Yllätysnimi olympialaisjuontajaksi: tosi-tv-tähti selostamaan Pariisiin

Olympialaisten tv-oikeudet omistava Warner Bros. Discovery paljasti ensimmäiset olympialaisasiantuntijansa, ja mukana on yksi yllätysnimi.

Pariisin olympialaisten täydet tv-oikeudet omistava Warner Bros. Discovery julkisti ensimmäiset asiantuntijansa olympialaisiin: Jani Sievinen jatkaa uinnin asiantuntijana ja Shawn Huff toimii koripallokommentaattorina. Suurin yllätysnimi on kuitenkin muun muassa Erikoisjoukoissa tänä keväänä itseään koetellut Oona Tolppanen, joka juontaa kisalähetyksiä Pariisissa.

Pariisin olympialaiset alkavat reilun kahden kuukauden päästä 24.7. jalkapallolla, joskin varsinaiset avajaiset ovat vasta pari päivää myöhemmin.Vaikka olympialaisia tulee muiltakin kanavilta, niin Warner Bros. Discoveryllä on yksinoikeudet uintilajeihin ja koripalloon, johon Susijengikin yrittää vielä karsia itsensä mukaan.

Uintilajien asiantuntijana nähtävä kaikkien aikojen menestynein suomalainen uimari Jani Sievinen on toiminut asiantuntijana myös Eurosportin uintilähetyksissä jo vuodesta 2007. Uinnin ympärillä esitettäviä studio-osuuksia juontaa kisakaupungin ytimestä Oona Tolppanen, joka on tuttu kasvo paitsi viiden vuoden takaisesta Gladiaattorit-kisasta ja Nelosen Erikoisjoukot-ohjelmasta, niin myös WBD:n jääkiekkolähetyksistä. Koripallotiimin ensimmäinen julkistettava asiantuntija on kentälläkin vastuuta kantanut Susijengin Shawn Huff.

Oona on kärsinyt tapaturmista Erikoisjoukot-ohjelmassa.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jani Sievinen ja Shawn Huff ovat paitsi entisiä huippu-urheilijoita, myös edelleen sormet tiukasti lajiensa pulssilla. Jani, Shawn sekä Oona Tolppanen ovat myös monipuolisia ja pidettyjä tv-esiintyjiä, joiden seurassa on helppo viihtyä yli kahden viikon olympiarupeaman ajan, sanoo Warner Bros. Discoveryn Pohjoismaiden urheilujohtaja, itsekin ruudussa urheilutoimittajana aiemmin työskennellyt Antti Haajanen asiasta kertovassa tiedotteessa.

Warner Bros. Discoveryn tarjonta olympialaisista sisältää suorat lähetykset ja tallenteet suoratoiston välityksellä sekä vapaasti katsottavat tv-lähetykset. Uusi, 21.5. lanseerattava suoratoistopalvelu Max välittää ainoana palveluna Suomessa olympialaisten jokaisen hetken. 

Vapaasti katsottava TV5 esittää olympialaisten tapahtumia vuorokauden ympäri koko kisojen ajan. Kokonaisuus täydentyy niin ikään vapaasti katsottavan Kutosen sekä Eurosport 1- ja 2 -maksukanavien näyttämällä sisällöllä. Kaikkiaan kotiyleisölle tarjotaan 3800 tunnin edestä suoria lähetyksiä, joissa yhteensä 10 500 urheilijaa antaa parastaan.

Lisäksi Warner Bros. Discovery on tehnyt Yleisradion kanssa alilisensointisopimuksen, jonka myötä olympialaisia näkyy myös Ylen kanavilla pois lukien WBD:n yksinoikeuslajit uintiurheilu ja koripallo. Uintiurheilulajeihin kuuluvat uinti, avovesiuinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo. Koripallon osalta seurataan yksinoikeudella sekä naisten että miesten turnauksia sekä 3x3-koripalloa.

Seuraa meitä somessa