fbq
20240220, Helsinki. Farmi -pressi. Kuvassa Wallu Valpio.

Wallu Valpio paljastaa taktiikkansa Farmi Suomessa: "Luojan kiitos, löytyi muutama järjen äänikin"

Monessa mukana ollut mies lähti Farmi Suomeen tekemään ensisijaisesti viihdeohjelmaa.

Wallu Valpio viettää noin puolet vuodesta Turkista ja puolet Suomessa. Wallun ja puolison kotipaikka löytyy nykyisin Fiskarsista. Hän kokee, että Farmi Suomen myötä ajatus ja päätös oravanpyörästä lähtemisestä vahvistui entisestään.

– Kun ensimmäiset kevätsäteet taivaalta möllähtää, muutamme takaisin Suomeen ja teemme töitä kuusi kuukautta. Lokakuun ensimmäisenä päivänä lähdemme takaisin Välimerelle nauttimaan olemattomuuden siedettävästä keveydestä, Wallu kertoo Katson haastattelussa.

Farmi Suomen formaatti nousi ensimmäistä kertaa esille, kun Wallu oli toista kertaa kilpailemassa Selviytyjät Suomessa. Useat kanssakilpailijat nostivat ohjelman esiin ja kertoivat haluavansa mukaan. Sitten kun puhelin pirisi, mies oli oitis valmiina haasteeseen.

– Nyt kun olen kolme vuotta tuolla metsässä asunut, tämä tuntuu siltä kuin kotiin menisi – ja tästä maksetaan vieläpä palkkaa, mies naurahtaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Wallu lähti ensisijaisesti tekemään viihdeohjelmaa Farmissa.

Vaikka veden kantaminen on kotipuolesta miehelle tuttua, yllätyksenä tuli, kuinka paljon töitä maatilalla eläminen vaatii. Selviytyjistä on kulunut muutama vuosi, joten aika on kullannut muistot peliasetelmasta.

– Eihän sinne farmille pelkästään lomailemaan mentykään. Jos halusi pärjätä, piti käydä vähän kulman takana suunnittelemassa ja käärmeilemässä, Wallu kertoo.

– 30 vuotta on tullut pyöritettyä niin tv:tä, radiota kuin festareitakin, joten tällaisena viihdealan ammattilaisena ehkä ymmärtääkin, että viihdettähän sinne lähdettiin tekemään. Ohjelmaa pitää tehdä sen show’n takia, ei pelkästään voittamisen vuoksi, mies summaa.

Wallu kertoo, että ei ole kymmeneen vuoteen seurannut juurikaan mediaa, eivätkä kaikki julkisuuden henkilöt nykypäivänä ole tuttuja. Tuttuja kuitenkin löytyi farmilta, kuten Veeti Kallio ja Archie Cruz.

– Tietenkin Sami Jauhojärvi oli tiedossa urheilun puolelta, mutta näistä Monasta (Bling), Linneasta (Vihonen) ja muista ei minulla ollut harmainta aavistustakaan. Ensimmäiset päivät kuluivat tutustuessa, mediapersoona kertoo.

– Ensimmäisten päivien jälkeen täytyi alkaa miettimään, miten kovista jätkistä pääsee eroon, kuten tällaisiin formaatteihin kuuluu, hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Wallu paljastaa sen verran, että jo ensimetreillä hän alkoi muodostaa liittoutumia. Hän uskookin, että jo ensimmäisessä jaksossa katsojat tulevat tämän näkemään.

– Sanotaanko näin, että kyllä tuolla älykkyydellä pärjää aika pitkälle. Luojan kiitos, tuolta löytyi muutama järjen äänikin, joiden kanssa sitten alettiin peliä sumplimaan, Wallu vinkkaa.

Tv-kokki Linnea Vihonen kärsi Farmi Suomessa muiden käytöksestä – kaipasi moraalia

Viihdepersoona on ollut kaksi kertaa mukana Selviytyjissä.

Mies kertoo joutuneensa maalitauluksi jo ensimmäisten päivien aikana Selviytyjät-taustansa vuoksi. Ihmisillä on selkeä kuva siitä, millä tavalla Wallu toimii tällaisissa olosuhteissa.

– Jos joku piti mykkäkoulua tai oli kulman takana hissukseen, niin olin melko nopeasti lähtöhousut jalassa, Wallu muistelee.

– Siinä mielessä se oli aika raskastakin, mutta toisaalta kilpailuvietti on tuolla kaikilla kova, ja siitä alkaa myös nauttia jollain tavalla, hän lisää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ystäviä Wallu ei sen sijaan lähtenyt maatilalta hakemaan, vaikka hän tuli hyvin toimeen muiden kanssa.

– Ihmiset ovat erityylisiä keskenään, jokaisella on omat elämänsä ja kaikkea muuta, että sellainen uusien ystävien määritelmä ei päde tässä. Moikkaamme kaupungilla, ja jotain pieniä illanistujaisia saattaa olla, mutta en kenenkään puhelinnumeroita ottanut ylös, hän kertoo.

– Tässä ammatissa on kertynyt 30 vuoden aikana paljon niitä niin sanottuja ystäviä, että ei tässä pää kestä, jos joudun vielä uusia ystäviä etsimään. Pitäisi pitää niistä vanhoistakin huolta, mies naurahtaa.

 Farmi Suomen viides kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa 7. maaliskuuta.

Seuraa meitä somessa