fbq

Joona Hellman avoimena mielenterveysongelmistaan – romahti Olet mitä syöt -kuvauksissa

Suosittu tubettaja on kärsinyt mielenterveyshaasteista ja halusi selvittää, miten jaksaisi paremmin.

Tubettaja ja somevaikuttaja  Joona Hellman on mukana tulevalla Olet mitä syöt -kaudella, joka alkaa MTV3:lla 18. huhtikuuta kello 20. Joona ei ole suinkaan ensimmäinen tubettaja, joka on mukana ohjelmassa. Ennen häntä elintapojaan paransi Pinja Sanaksenaho (Pinkku Pinsku). 

Kimmo Vehviläinen sai tylyn tuomion: "Sä kuolet kohta, jos jatkat noin"

Joona soitti Pinjalle ja kysyi, millainen kokemus ohjelma oli.

– Sanoi, että "oli tosi kiva kokemus, nauti siitä". Meillä oli todella erilaiset teemat. Pinja joi energiajuomia, ja söi paljon lisäravinteita. Mulla oli enemmän se, että en kokkaa vaan herkuttelen, Joona myöntää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Joonalla on Youtubessa yli 160 tuhatta tilaajaa. Tubettaminen ei ole hänen mukaansa edesauttanut terveellisiä elintapoja. Syöminen voi unohtua, jos editoi videota esimerkiksi kuusi tuntia ja juo vain limsaa. Joona halusi tehdä itsestään aiempaa jaksavamman ihmisen.

– Mulla on tosi urheilullinen tausta, mutta en tue sitä ollenkaan ruokavaliolla ja muilla elintavoilla. Halusin selvittää, miten saan palauttavampaa unta, miten jaksan enemmän ja vältän loppuunpalamisen terveellisimmillä elintavoilla ja ruokavaliolla.

Joona Hellman vihjaa, että hänet nähdään tänä vuonna Olet mitä syöt -ohjelman lisäksi muissakin tuotannoissa.

Koska Joona on Youtubessa luonnollisesti avoin, televisiossa avautuminen ei ollut ahdistavaa. Joonan jaksossa käydään läpi muun muassa hänen mielenterveystaustaansa, ulkonäköpaineita ja romahtamista.

– Romahdankin siinä jaksossa yhdessä kohtaa, hän paljastaa.

Vuosi 2023 oli Joonalle mielenterveyshaasteidein kannalta raskas, mutta nyt hän on löytänyt niihin syitä ja selityksiä.

– Nyt kiinnitetään enemmän huomiota arjen tasapainoon ja palautumiseen, ettei koko elämäni ole pelkästään työtä. Olen löytänyt uudestaan liikunnan ilon, mikä oli vaikeaa viime vuoden masennusjaksoissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

He ovat Olet mitä syöt -julkkikset – mukana Kimmo Vehviläinen ja Riina-Maija Palander

Joona muistuttaa hieman Suomen euroviisuedustajaa Henri Piispasta, joka esittää Windows95manin kanssa kappaleen No Rules. Ihmiset ihmettelivät, miksi Joona oli lavalla, kun Windows95man voitti Uuden Musiikin Kilpailun.

– Hänhän (Henri) on komea mies, niin mikäs siinä. Ihan mukava kuulla, että ihmiset ajattelevat, että minusta olisi laulajaksi, Joona nauraa.

Olet mitä syöt MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 18.4. alkaen.

Seuraa meitä somessa